Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima registrovana je susnježica ili kiša. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u sjevernim i zapadnim djelovima i u Hercegovini.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -9 stupnjeva, Ivan Sedlo 1, Sokolac 2, Sarajevo 5, Bugojno, Livno i Srebrenica 6, Drvar, Jajce i Tuzla 7, Gradačac, Bileća i Zvornik 8, Bihać, Banja Luka i Bijeljina 9, Sanski Most, Široki Brijeg, Doboj i Trebinje 10, Mostar 11, Grude i Stolac 12, Neum 13 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana, u sjevernim područjima mjestimično se očekuje i slaba kiša, a ponegdje u centralnim djelovima i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva.

Ne propustite