OGLASIO SE ROĐAK POLICAJKE KOJA JE MASAKRIRALA PORODICU: Došla je do mene prije mjesec dana, EVO ŠTA MI JE REKLA, SRCE DA PUKNE

Objavljeno:20.02.2020 - 16:56
A A A Times Arial

Besnik Blaca, rođak policajke Valjdete Blaca, koja je ubila svoju četvoročlanu porodicu, a zatim presudila sebi, otvorio je dušu i otkrio detalje iz njihovih života.

- Cijela porodica je jako potresena zbog svega što se dogodilo, jako je teško kada izgubite pet članova. Za slučaj sam saznao preko interneta dok sam bio na poslu i odmah sam krenuo ka kući. Nisam vjerovao u to što vidim sve dok nisam stigao, jer su bili skladna porodica, marljiva... - kaže Besnik.

Ne mogavši da sakrije suze, ispričao je da su okolnosti pod kojima se sve dogodilo i dalje nejasne.

- Sve ovo mi izgleda kao ružan san. Ta porodica je bila veoma ljubazna, mudra, radna... Još uvek nemamo informacije o tome šta se tačno i kako dogodilo. Moj ujak i njegova supruga su bili u penziji, Valdete je radila 18 godina u kosovskoj policiji. Povremeno smo se sretali, pili kafu... Nikada nije pokazivala znake agresije - kazao je Besnik, bliski rod pobijene porodice.

policajka7
Osvrnuo se na niz spekulacija koje su se pojavljivale u medijima od tog kobnog dana.

- Volio bih kada bi mediji prestali da spekulišu o tome šta se zaista dogodilo, jer nama, kao članovima porodice, sve ovo jako teško pada. Valdeta je imala 45 godina i bila je neudata, Blerim je imao 34, bio je nezaposlen iako je želeo da radi. Do nedavno je radio kao konobar uprkos tome što je završio dva fakulteta - priča Besnik.

Ispričao je kako se Blerim takmičio sa ubijenim bratom Fisnikom ko će se prije zaposliti u policiji, pošto je završio fakultet za forenziku-

- Posljednji put sam se vidio sa Valdete prije oko mjesec, mjesec i po dana. Često smo pričali o braku, šalili smo kako smo i ona i ja ostali samci, pošto ni ja nisam oženjen - kazao je Besnik.

Krvavi zločin kakav se u ovom dijelu Srbije ne pamti dogodio se prekjuče oko 13 sati, nakon što je Valdete došla s posla. Prema do sada poznatim informacijama, ona je imala psihičkih problema i stručnjaci koji su se bavili njom su savjetovali da joj se oduzme službeno oružje.

Međutim, kobnog dana policajka je došla u svoju kuću i počinila krvavi masakar - ubila je roditelje i dva rođena brata. Kao motiv ubistva navode se nesuglasice koje je porodica imala, a mediji na albanskom izvjestili su da su je roditelji i braća nagovarali da se uda, što ona nije mogla da podnese.

U jednom trenutku pojavile su se spekulacije da je krvavi masakar počinio njen brat Blerim, a da ga je ona zatekla na djelu kada se vratila kući i ubila. Potom je presudila sebi.

U međuvremenu, pojavile su se nove informacije da Valjdete nije bila sama neposredno prije nego što je ušla u kuću i počela da puca u porodicu.Sa njom su bili rođaka i njeno dijete, koji su, pošto je Valjdete ušla u kuću, začuli dva pucnja.Tada su pozvali policiju koja je brzo reagovala, ali je zatekla Valjdete mrtvu, a potom i ostale članove porodice.

(Kurir.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA