Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u sjevernim i zapadnim područjima i u Hercegovini.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Ivan Sedlo 6, Bihać, Livno, Sarajevo i Srebrenica 10, Bijeljina 11, Bugojno i Tuzla 12, Drvar, Gradačac, Jajce i Zvornik 13, Neum, Prijedor, Široki Brijeg, Trebinje i Zenica 14, Banja Luka, Grude i Sanski Most 15, Mostar i Stolac 16 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centalnim i istočnim područjima sa susnježicom ili snijegom, a na sjeveru i ponegdje u Hercegovini i sa slabom kišom. Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, a u planinskim djelovima na momente i olujan. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva.

Ne propustite