Komšić uputio čestitku Milanoviću u povodu inauguracije za predsjednika Hrvatske

Vijesti
Komšić uputio čestitku Milanoviću u povodu inauguracije za predsjednika Hrvatske
.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku Zoranu Milanoviću, u povodu inauguracije za predsjednika Republike Hrvatske.

- Ovom prilikom izražavam srdačne čestitke u povodu Vaše inauguracije za predsjednika Republike Hrvatske, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje lično ime. 

Uvjeren sam da će se odnosi i saradnja BiH i Republike Hrvatske, dviju susjednih i suverenih država, nastaviti razvijati na obostranu dobrobit i na dobrobit naših građana. U periodu koji je pred nama, zajedno u regiji možemo doprinijeti sigurnosti i prosperitetu, te unapređenju prijateljskih odnosa.

Vašim izborom i narednim predsjedanjem Republike Hrvatske Vijećem Evropske unije, iskazat ću još jednom uvjerenje da su stvorene pretpostavke za jaču podršku Republike Hrvatske ispunjavanju uvjeta iz Mišljenja Evropske komisije o Bosni i Hercegovini, a u cilju ubrzanja evropskog puta BiH u interesu svih njenih naroda i građana. 

Želim dobro zdravlje Vama i Vašoj porodici i mnogo uspjeha tokom Vašeg predsjedničkog mandata - navodi se u Komšićevoj čestitki, saopćeno je Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Ne propustite