OGLASILA SE MAJKA DVIJE STRADALE DJEVOJKE, BILE SU POPUT ANĐELA: Ovo je njena ispovijest, LOMI I NAJTVRĐA SRCA!

Aktuelno
OGLASILA SE MAJKA DVIJE STRADALE DJEVOJKE, BILE SU POPUT ANĐELA: Ovo je njena ispovijest, LOMI I NAJTVRĐA SRCA!
.

Švedski portal Aftonbladet objavio je potresnu objavu njihove majke Dženane koju je objavila na društvenim mrežama

Četiri mlada života su ugašena u stravičnoj nesreći koja se dogodila u za vikend u Geteborgu, a među stradalim su i dvije sestre porijeklom iz BiH, Irma (21) i Elma Usto (20).

Njih dvije su kćerke Dženane i Midhata Uste , koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH,

Švedski portal objavio je potresnu objavu njihove majke Dženane koju je objavila na društvenim mrežama.

sestre-usto

“Moje dvije prelijepe kćerke, dvoje moje predivne djece, ostavile su me prošle nedelje i otišle na bolje mesto. Otišle su iz svoje sobe u pola pet ujutru da bi pomogle prijateljici, koji im je bio i kolega sa posla. Više se nisu vratile… moje srce je slomljeno… One su bile tako lijepa i divna djeca, dobrodušne i uvijek sretne. Uvijek sam bila ponosna na njih i uvijek ću biti. Bile su djeca koju roditelji samo mogu da požele. I poginule su pomažući drugima. Stradale su u želji da pomognu. Vi ste uvijek sa mnom i uvijek ćete biti. Zaslužile ste dženet i bićete gore zajedno i brinuti o vama. Za mene i sve ostale koji su vas voljeli i znali, ostalo je samo da budemo dobri ljudi koliko možemo i zaslužimo dženet gdje ćemo se svi sresti jednog dana. Amin. Moji voljeni anđeli, moliću se za vas sve vrijeme, napisala je njihova majka.

Kako piše pomenuti portal, još nije poznato šta je uzrokovalo nesreću, ali pretpostavlja se da je cesta bila klizava zbog kiše, kao neprilagođena brzina uslovima na putu.

– Uvijek su bile spremne pomoći drugima, sada ne mogu vjerovati da ih nema. Sve čekam da dođu, ali njih nema, rekla je neutješna majka za švedski portal.

Novi.ba/Fokus

Ne propustite