EVO ZAŠTO JE UBILA DANAS BRAĆU I RODITELJE: Otkriven razlog stravičnog zločina, SVAKI DAN SU JOJ GOVORILI DA...

Aktuelno
EVO ZAŠTO JE UBILA DANAS BRAĆU I RODITELJE: Otkriven razlog stravičnog zločina, SVAKI DAN SU JOJ GOVORILI DA...
.

U okolini Gnjilana na Kosmetu, Valjdete Blaca (45) pobila porodicu. Službeni pištolj pronađen u njenoj ruci, pokazala istraga.

Pripadnica kosovske policije Valjdete Blaca (45), kako se sumnja, ubila je danas u gnjilanskom naselju Bujani majku Hanifu (66), oca Zećira (70) i braću Bljerima (33) i Fisnika (34), a zatim je presudila sebi hicem iz službenog pištolja. Prema nezvaničnim saznanjima u kosovskoj policiji u Gnjilanu, gde je Valjdete radila, ona se jutros nakratko pojavila na poslu i ništa nije ukazivalo da će nešto kasnije dogoditi zločin.

screenshot-3

Sa kolegama na poslu Valjdete je normalno razgovarala i oko podneva je otišla kući, gdje se iz zasad nepoznatih razloga, navodno, posvađala sa roditeljima i braćom - rekao je kratko za "Novosti" izvor iz kosovske policije u Gnjilanu.

Uprkos spekulacijama komšija i nekih medija da je zločin možda počinio jedan od njene braće, a da je ona zatim ubila njega pa sebe, policija i tužilaštvo saopštili su da je službeni pištolj pronađen u Valjdetinim rukama i da je najvjerovatnije ona počinila višestruko ubistvo i samoubistvo. Zasad nema dokaza da je pronađeno drugo oružje.

Oko 13 časova dobili smo poziv da se u naselju Bujani dogodila tragedija. Patrole su brzo stigle na mjesto zločina, ali policija je zatekla samo beživotna tijela - rekao je lokalnim medijima tužilac Arben Kadriu.

On je rekao da je Valjdete u policiji radila 18 godina i da je kao aktivni policijski službenik obavljala složene zadatke, ali da nikada nije imala propuste u službi.

- Djelovali su kao složna porodica, ali su očigledno skrivali neke svoje probleme. U stvari, Valjdete i njena braća još nisu oformili svoje porodice, što je mogao biti jedan od razloga za nesugasice i svađu sa roditeljima - kazao je jedan od rođaka ove porodice.

valdete-kombo-815x458

On je dodao da je neriješen bračni status Valjdete verovato bio razlog svađa u porodici, jer su joj roditelji i braća, navodno, često sugerisali da bi trebalo da se uda, ali kao porodica nisu imali materijalnih niti bilo kakvih drugih problema.

Direktor kosovske policije Rašit Kaljaj, koji je rukovodio uviđajem u naselju Bujani, kazao je da su tijela ove porodice prebačena u Prištinu gdje će biti obavljena obdukcija.

Ova tragedija duboko je potresla sve zaposlene u policiji. Nažalost, nemamo lijepe vijesti. Tokom uviđaja prikupili smo značajne informacije koje će pomoći da ova tragedija bude rasvjetljena do kraja - kazao je Kaljaj.

Dijagnostika

Mediji opširno pišu o detaljima tragedije u Gnjilanu, a Koha navodi da je tzv. kosovska policija potvrdila da je policajka Valdete Blaca, koja je danas usmrtila četiri člana svoje porodice imala mentalne probleme.

Iz policije su za Kohu rekli da je Valdeti ranije dijagnostifikovan takav problem.

pjimage-28-0

Ljekar joj je dijagnostikovao mentalne probleme. On je propisao terapiju i preporučio kosovskoj policiji da je postavi na odgovarajući položaj i da joj se oduzme oružje - saopštila je tzv. kosovska policija.

Službeno se navodi da je Valdeti oduzeto službeno oružje, ali kako navodi Koha, sumnja se da su ubistva ipak izvršena službenim oružjem, koje njoj nije trebalo biti na raspolaganju.

U policiji su potvrdili da je ona smjenjena zbog zdravstvenog stanja.

Kako navodi Kosova sot, žrtve su navodno usmrćene sa dva metka u glavu. Izvori su izvjestili da je starijeg brata, Fisnika Blaca, sestra ubila dok je spavao u svojoj spavaćoj sobi, otac Zekir i drugi brat Blerim su ubijeni u dnevnoj sobi, a majka Hanife je ubijena u drugoj sobi.

Nakon ubistva svih članova porodice, policajka Valdete Blaca je izvršila samoubistvo u hodniku njene kuće.

Novi.ba/Alo

 

 

 

 

Ne propustite