Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan Sedlo 11; Livno, Neum, Sokolac i Srebrenica 14; Mostar i Trebinje 15; Drvar, Gradačac, Stolac i Zenica 16; Bijeljina, Grude, Široki Brijeg i Zvornik 17; Bihać, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla 18; Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 19°C.

Sutra u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Lokalno će pasti i kratkotrajna slaba kiša. U Hercegovini pretežno sunčano. Sredinom dana nablačenje na sjeveru Hercegovine. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Prije podne vjetar će promijenuti smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U Sarajevu u jutarnjim satima sunčano. Sredinom dana naoblačenje. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 0°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Ne propustite