POGINULE NAJLJEPŠE SESTRE BALKANA: Njihov otac je DOBRO POZNAT u BOSNI I HERCEGOVINI

Aktuelno
POGINULE NAJLJEPŠE SESTRE BALKANA: Njihov otac je DOBRO POZNAT u BOSNI I HERCEGOVINI
.

 U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko četiri sata u Geteborgu poginule su četiri osobe čija je starost oko 20 godina, a, kako je Faktoru potvrđeno, nažalost, među stradalim su i dvije sestre Elma (19) i Irma Usto (20).

One su kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

720621-w873-ls

U aprilu su trebale doći u Sarajevo sa ocem na dan policije i već su bile rezervisale karte – rekao nam je u telefonskom razgovoru za Faktor deda Alija Usto koji je dodao da su roditelji još uvek u bolnici nakon što im je saopštena vokest o tragičnoj smrti kćerki.

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Geteborgu.

Policija je dobila obaveštenje oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Geteborga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizavost i neprilagođena brzina.

720623-6b750a5643cec284cd08d26ecbf0ed84-ff

Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobegla sa mesta nesreće, što se klasifikuje kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole – piše Geteborgs-Posten.
 

Ne propustite