Vučić: Nisam ja donosio odluke Ustavnog suda BiH

Bosna i Hercegovina
Vučić: Nisam ja donosio odluke Ustavnog suda BiH
.

Predsjednik Srbije Vučić rekao je večeras, nakon neformalne večere lidera zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU u Briselu, da je Evropska unija otvorena da čuje nove inicijative i ideje, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da će EU poslati timove i primiti u pisanoj formi inicijative i ideje zemalja regiona.

Vučić je ponovio večeras, nakon sastanka u Briselu, da podržava integritet BiH, kao i RS u okviru BiH, te da tu nema šta da se doda, osim što mnogi žele da ga savjetuju kako da vodi politiku Srbije.

2142257-vucic-minhen-foto-insta-ls

- To što ljudi pokazuju nezadovoljstvo Beogradom i pokušavaju da kažu da Beograd stoji iza svega. Pa, nisam ja donosio odluke Ustavnog suda, ni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, niti bilo ko iz Beograda, već neki drugi - istakao je Vučić.

Učesnici susreta

Sastanku u Briselu prisustvovali su, osim Vučića, Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, Nikola Dimitrov, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Hašim Tači (Hashim Thaci), predsjednik Kosova, i Edi Rama, premijer Albanije.

Ovim sastankom novo rukovodstvo EU željelo je ukazati na bezrezervnu podršku i posvećenost regionu zapadnog Balkana. Ovo je, inače bio, prvi sastanak lidera EU i zapadnog Balkana nakon evropskih izbora 2019. godine.

Novi.ba/Avaz

Ne propustite