O ŽENI ĐORĐA BALAŠEVIĆA SE MALO ZNA, KAO BEBA JE BILA NA ULICI A ONDA POSTALA REPREZENTATIVKA JUGOSLAVIJE: Evo ko je ona, njena ljepota će vas očarati!

Show
O ŽENI ĐORĐA BALAŠEVIĆA SE MALO ZNA, KAO BEBA JE BILA NA ULICI A ONDA POSTALA REPREZENTATIVKA JUGOSLAVIJE: Evo ko je ona, njena ljepota će vas očarati!
.

Olivera Balašević je nedavno dospjela u središte interesovanja javnosti zbog objave romana "Planeta dvorište", kojim je dokazala da, pored brojnih drugih talenata, posjeduje i onaj koji je potreban za vješto igranje riječima, po kom je njen suprug Đorđe prepoznatljiv.

Na stranicama spomenute knjige, Olivera je otkrila da je, kao beba, sa majkom i bratom "stanovala" nekoliko dana na klupi ispred novosadske Gradske kuće.

- Kada su me uputili u Maticu srpsku kako bih dobila dozvolu za štampu bila sam tako ponosna. Predala sam tekst i izašla sa mislima: "Bože, sada su svi pod istim krovom, sa mnogo značajnijim piscima, odnosno njihovim junacima. Tamo je moja teta-Anuška, čika-Kači, Đusika i Ivica, a najpre moja mama i brat." Prije svega zbog one klupe, koje se ne sjećam, ali su mi o njoj pričali - izjavila je na promociji Balaševićeva, kako prenosi "Hello".

balas

Foto:Printscreen

- Mislim da bi mama bila ponosna da je mogla da vidi tu bebu iz njenog naručja koja je savladala onih nekoliko stepenika na ulazu u Gradsku kuću, a onda i nešto više njih do ove sale, gdje uživam u toploj atmosferi i dobrodošlici. Bila bi presrećna što su mi pružili priliku da ispričam nešto o našem životu - dodala je spisateljica koja je svojevremeno bila jugoslovenska reprezentativka u gimnastici i nesuđena učesnica "Olimpijskih igara" u Moskvi 1980. godine.

Na kraju konferencije, Olivera je podelila dirljivu anegdotu o tome kako ju je majka naučila da "pomjera planine", aludirajući na planinu od uglja koju su zajedno "pomerile" ispred kuće jednog sugrađanina ne bi li zaradile nešto novca.

balas1

Foto:Marina Lopičić

- Tog dana savladala sam jednu od najvrednijih lekcija - kako najteže životne izazove pretvarati u igru. Ovo je knjiga o mojoj majci, kojoj sam neizmjerno zahvalna što me je naučila da pobjeđujem. Ne posvećujem je onoj hrabroj, ponosnoj, tvrdoglavoj i požrtvovanoj ženi, već grubo ošišanoj djevojčici na stepeniku teretnog vagona prispelog 1946. na stanicu "Zrenjanin", gologlavoj Crvenkapi pred špalirom vukova prerušenih u putnike na peronu - vaspitačice, vršnjake i sve ostale. Jer, ona je i Simona i Petra. I Jovana i Jelena. Ona je ja - zaključila je Olivera, navodeći imena svojih kćerki i unuka.

800997-djordje-balasevic-olivera-balasevic-ff

Foto: Printscreen

Ne propustite