PRIJE NEGO ŠTO ODETE NA ODMOR, KOVANICU STAVITE U ZAMRZIVAČ: Kad čujete razlog, BIĆE VAM KRIVO ŠTO OVO NISTE ZNALI RANIJE!

Sve za dom
PRIJE NEGO ŠTO ODETE NA ODMOR, KOVANICU STAVITE U ZAMRZIVAČ: Kad čujete razlog, BIĆE VAM KRIVO ŠTO OVO NISTE ZNALI RANIJE!
.

Dešava li vam se da nakon povratka sa odmora svi digitalni satovi u kući pokazuju pogrešno vrijeme? To je normalna posljedica nakon nestanka električne energije. Ali nikad ne znate koliko dugo je to trajalo.

Dug period bez struje može da dovede odmrzavanja hrane koja se nalaze u zamrzivaču. Teško je, međutim, da otkrijete koliko vremena je prošlo prije ponovnog zamrzavanja.

kovanica1

A konzumacija takve hrane, kao što znamo, može biti rizična, jer odmrzavanje više puta može da razvije opasne patogene bakterije. Jedna gospođa po imenu Rasel je napisala na svom Fejsbuk profilu izuzetno jednostavan način da odredite da li je hrana za konzumaciju.

Ona je morala da napusti kuću zbog opasnosti od uragana ,,Metjus". Ali, prije nego što je napustila kuću, ona je ostavila novčić u zamrzivaču. Ovo je veoma jednostavan način koji nepogriješivo pokazuje da li je hrana pogodna za konzumaciju. Sipajte vodu u posudu i staviti u posudu da se zamrzne. Onda na zaleđenu površinu postavite metalni novčić i vratite posudu u zamrzivač.

Ako, nakon povratka sa putovanja nađete novčić na dnu posude, to je znak da je nestanak struje trajao dovoljno dugo i da se hrana otopila. Ne preostaje vam ništa drugo nego da je bacite u smeće. S druge strane, ako je novčić i dalje na površini, možete biti sigurni da je prekid struje bio kratak.

Ovo je naročito korisno ako planirate putovanje od nekoliko dana.

kovanica3

Podjelite ovaj genijalan trik sa prijateljima!

Ne propustite