ZAR JE MOGUĆE DA OVO NISMO ZNALI? Za zaštitu od raka debelog crijeva i potpuni oporavak tijela potrebna SAMO OVA NAMIRNICA?

Porodica i zdravlje
ZAR JE MOGUĆE DA OVO NISMO ZNALI? Za zaštitu od raka debelog crijeva i potpuni oporavak tijela potrebna SAMO OVA NAMIRNICA?
.

Korabica je zdravo niskokalorično povrće koje je bogato vlaknima i pružit će vam osjećaj energije, sitosti. Osim toga ubrzava metabolizam i probavu, pa se preporučuje svima koji se žele osloboditi viška kilograma.

kobara

Koraba je odličan izvor vitamina C i jača imunološki sustav, neutralizira štetne učinke slobodnih radikala i usporava proces starenja.

Osim toga, vitamin C pospješuje apsorpciju željeza koja je odgovorna za opskrbu krvi kisikom, a time i jača funkcije u cijelom tijelu.

Ima blagotvoran učinak na kardiovaskularni sustav jer smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi. I stabilizira razinu šećera u krvi, pa se preporučuje kod pacijenata koji pate od hipoglikemije i dijabetesa.

Uz redovite konzumacije svježih koraba možete smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca, dok kalij smanjuje povišen krvni tlak. Koraba uklanja zatvor, a neki rezultati istraživanja tvrde i kako pomaže u prevenciji raka debelog crijeva.

Štoviše, koraba ima blagotvoran učinak na zdravlje i snagu kostiju, limfnog sustava, vezivnog tkiva, zuba i desni. Ujedno ublažava otekline, kandidijazu i virusne infekcije.

Novi.ba/Lijekizprirode

Ne propustite