MUČE LI VAS URASLE DLAČICE: Pratite ove korake i riješit ćete ih se ZAUVIJEK!

Praktična žena
MUČE LI VAS URASLE DLAČICE: Pratite ove korake i riješit ćete ih se ZAUVIJEK!
.

Ukoliko se želite jednom zauvijek riješiti uraslih dlačica, sve što trebate je u vašu svakodnevnu njegu tijela uvrstiti nekoliko jednostavnih pravila, uz pomoć kojih će se one vrlo brzo smanjiti, a naposljetku i u potpunosti nestati:

Piling tijela

Redoviti piling tijela vrlo je važan kod uraslih dlačica. Njime uklanjamo sloj odumrlih stanica i tako omogućujemo dlačicama da nesmetano izađu na površinu – na ovaj način sprječavamo njihovo urastanje, a ujedno oslobađamo i postojeće urasle dlačice.

Napravite vlastiti piling za kožu tako da pomiješajte dvije žlice palente ili kukuruzne krupice, jednu čajnu žlicu meda te malo vode i limunovog soka. Smjesu pretvorite u pastu i njome nježno istrljajte tijelo. Piling radite jednom sedmično. Ako nemate potrebne sastojke, preporučujemo da piling napravite pomoću kuhinjske soli ili šećera.

Depilacija

Urasle dlačice najčešće se javljaju kao posljedica depilacije britvicom, voskom, depilatorom ili drugom metodom koja može uzrokovati pucanje dlačica. Upravo zbog toga, vrlo je teško u potpunosti se riješiti uraslih dlačica, ukoliko koristite ove metode depilacije.

Ipak, situacija se može ublažiti korištenjem raznih sredstava protiv urastanja dlačica te adekvatnom njegom kože nakon depilacije.

Ukoliko vam ni to ne pomaže, savjetujemo vam da isprobate egipatsku depilaciju, koja je idealna za osobe koje imaju problema s osjetljivom kožom i uraslim dlačicama. Rezultate možete očekivati već nakon prve depilacije.

Njega tijela nakon depilacije

Njega tijela proizvodima koji omekšavaju kožu je jednako važna kao i piling kože, s obzirom da je jedino njihovom kombinacijom moguće spriječiti urastanje dlačica.

urasla-dlaka-na-nozi

Preporučuju se proizvodi od aloe vere, lavande ili smilja, koji su vrlo su dobri za umirivanje i hidrataciju kože, a time i sprječavanje urastanja dlačica. Na područje gdje se nalazi urasla dlačica možete nanijeti i ulje čajevca, koje će pomoći da dlačica izađe na površinu. Ovo ulje uobičajeno se koristi i protiv akni, pa će tako spriječiti nastanak prištića ili isušiti postojeći, koji se stvorio na mjestu urasle dlačice.

Što ako se urasle dlačice ipak pojave?

Problem uraslih dlačica vrlo teško se može riješiti „preko noći“, a osobito kod dugotrajnog korištenja navedenih metoda depilacije.

Ukoliko se one pojave, najvažnije je da ih odstranite na adekvatan način, kako ne biste inficirali ili dodatno iritirali to područje:

   - Piling i topla kupka (ili oblog) pomoći će vam da omekšate kožu i lakše odstranite uraslu dlačicu.
   - Koristite samo dezinficirane i visoko kvalitetne pincete ili igle, lagano povucite dlačicu i pripazite da ne oštetite kožu.
   - Ukoliko ne možete izvaditi dlačicu, pričekajte nekoliko dana. U suprotnom, lako biste mogli oštetiti kožu i tako napraviti još veću štetu.
   - Nakon što izvadite dlačicu, dezinficirajte to područje alkoholom i nanesite hidratantnu kremu.

Ne propustite