Izabrani članovi radnih tijela Doma naroda Parlamenta FBiH

Vijesti
Izabrani članovi radnih tijela Doma naroda Parlamenta FBiH
Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas su izabrani predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi stalnih radnih tijela tog doma.

Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas su izabrani predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi stalnih radnih tijela tog doma.

Za predsjednika Komisije za ustavna pitanja izabran je Damir Džeba, a za zamjenika predsjednika Jasmin Duvnjak. Predsjednik Zakonodavno-pravne komisije je Jasenko Tufekčić, a njegov zamjenik Zdenka Džambas.

Tomislav Nartinović izabran je za predsjednika Administracijske komisije Doma naroda, a za zamjenika Smiljana Viteškić. Na čelu Komisije za ljudska prava i slobode je Iva Raguž, a zamjenik Slađan llić.

Na čelu Komisije za sigurnost Doma naroda je Nijaz Musić, a zamjenik mu je llija Nakić. Tomislav Mandić izabran je na čelo Komisije za izbor i imenovanja Doma, a zamjenica će mu biti Alisa Hajdarović.

Za predsjednika Komisije za informiranje tog Doma izabran je  Zvonko Marić, a njegov zamjenik je Nikica Bosnić. Komisiju za jezična pitanja vodit će Vesna Saradžić, a njen zamjenik je Boris Krešić. 

Sandra Imširović izabrana je za predsjednicu Komisije za jednakopravnost spolova Doma naroda Parlamenta FBiH, a za zamjenicu Daliborka Milović. Predsjednik Mandatno-imunitetne Komisije je Žarko Vujović, a zamjenik Ivan Ivić, dok Komisiju za EU integracije čini kolegij Doma naroda Parlamenta FBiH.

Predsjednik Odbora za ekonomsku i razvojnu politiku, finansije i budžet  Doma je Fahrudin Skopljak, dok će mu zamjenik biti Stipan Šarac. Odbor za poljoprivredu Doma vodit će Aleksandrar Štrbac, a njegov zamjenik je  Senad Ahmetović. 

Odbor za prostorno uređenje, ekologiju i stambene komunalije vodit će Zora Dujmović, a zamjenik je Damir Jurišić.

Na čelu Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je llija llić, a njegov zamjenik je Goran Broćeta. Predsjednik Odbora za denacionalizaciju i privatizaciju Doma je Drago Puzigaća, a njegov zamjenik Edim Fejzić, dok je Senad Čeljo predsjednik Odbora za pravdu, opću upravu i lokalnu samoupravu, a zamjenik Mladen Simić.

Predsjednik Odbora za povratak izbjeglih, prognanih i raseljenih osoba je Hadis Jusić, njegov zamjenik Marko Saraf, dok je za predsjednika Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu, sport i pitanje mladih izabran Elvedin Mušanović, a za zamjenika Marija Iličić.  

Na čelu Odbora za braniteljska i invalidska pitanja, rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Doma naroda Parlamenta FBiH lvo Tadić, a zamjenik predsjednika je Senad Alić.

Parlamentarna komisija odgovorna za reviziju iz Doma naroda ima sedam članova, a Komisija za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u oba doma Parlamenta FBiH pet članova.  

Delegati su prije toga, bez rasprave, prihvatili prijedlog zaključaka koji proizilaze iz presuda Ustavnog suda Federacije BiH i Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. 

Ne propustite