VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra
.

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno vedro. Prije podne po kotlinama centralne i istočne Bosne je bilo magle.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -7; Sokolac 4; Ivan Sedlo 7; Sarajevo-Bjelave 8; Zenica 9; Bugojno 10; Livno, Srebrenica 11; Banja Luka, Jajce, Zvornik 12; Drvar, Sanski Most, Tuzla 13; Gradačac, Mostar, Široki Brijeg 14; Grude, Trebinje 15; Bihać, Neum, Stolac 16;

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Poslije podne u višim područjima (iznad 1000 m) centralne i istočne Bosne je moguća susnježica i snijeg. U drugom dijelu dana postepen prestanak padavine i djelimično razvedravanje u Krajini, Posavini i na zapadu Bosne, a tokom večeri i u ostaku zemlje. Vjetar prije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni, a poslije podne slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu i sjeverozapadu od 5 do 11, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne u višim dijelovima grada je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 7 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH..

Ne propustite