GDJE JE OVO RANIJE BILO: Žene masovno dijele ovaj TRIK, nećete moći sakriti oduševljenje kad vidite rezultat!

Praktična žena
GDJE JE OVO RANIJE BILO: Žene masovno dijele ovaj TRIK, nećete moći sakriti oduševljenje kad vidite rezultat!
.

Nije tajna da svaka djevojka želi u svakoj prilici da izgleda savršeno, bili da je dan ili noć, u teretani ili u izlasku sa prijateljicama.

Budući da živimo ubrzanim načinom života, gotovo da i nemamo vremena da se posvetimo sebi.

U nastavku pogledajte nekoliko korisnih savjeta za ljepotu koji će vaš život učiniti dosta jednostavnijim, te vam uštedjeti vrijeme, energiju i novac.

- Ulje cimeta i paprene metvice vrlo su učinkovita u tome da vam usne izgledaju punije i sjajnije. Ako niste alergični na ove sastojke, možete dodati nekoliko kapi na balzam za usne ili sjajilo za usne.

med-cimet-800x445

- Kokosovo i maslinovo ulje su izvrsni za uklanjanje šminke otporne na vodu. Pokušajte ovaj trik i vidjet ćete da je uklanjanje vaše šminke jednostavno, čak i bez čišćenja lica.

kokos

- Kada se omiljena maskara počinje sušiti, možete je oživjeti dodavanjem nekoliko kapi slane otopine u tubu ili stavljanjem u zdjelu s toplom vodom 5 minuta.

maskara2

- Ne morate bacati slomljenu šminku (puder, rumenilo, sjenilo...). Jendostavno dodajte nekoliko kapi izopropanol-a na prah, a onda nožem formirajte oblik. Ostavite preko noći da se osuši. Sljedećeg dana, sav alkohol će ispariti i nećete morati kupovati novu šminku.

1672705-shutterstock-298566320-650-109e93ca21-1483127572

- Ako su neki od vaših omiljenih lakova postali pregusti i teški za nanošenje, pokušajte ih popraviti toplom vodom. Stavite bocu u vrlo vruću vodu nekoliko minuta, zatim je izvadite, protresite i nanesite na nokte dok je još topla.

lak

-  Uvrnite kosu, a onda makazama odrežite sve dlačice koje "strše". Ovo je odličan način da se riješite ispucalih vrhova bez da idete kod frizera.

mte5ntu2mza2otewnzqymdi3

- Lak za kosu vam može pomoći da vaše obrve ostanu na mjestu. Jednostavno nanesite malo laka na staru maskaru i pređite preko obrva.

obrve4

- Baby puder može biti odlična zamjena za suhi šampon. Kada vam je kosa masna, a ne želite je prati, jednostavno nanesite malo puder na tjemen, a onda nakon 15-ak minuta istrljajte višak četkom i peškirom.

puder

- Da biste spriječili pojavu žuljeva kada nosite nove cipele, nanesite običan deodorant na noge.

noge2

- Zagrijte uvijač za trepavice fenom nekoliko sekundi prije nego uvijete trepavice. Ovo će vam pomoći da trepavice duže vrijeme ostanu uvijene.

1672655-shutterstock-236777035-650-9f55c20353-1483127572

SAPUN ZA GLATKU KOŽU

POTREBNO JE:

  • ¼ šolja aloe vera gela
  • ¼ šolje tečnog kastilj sapuna
  • 1 kašika bademovog ili aloe vera gela
  • ¼ šolja tople destilovane vode
  • Eterična ulja po želji, nekoliko kapi
  • Plastična flašica od tečnog sapuna

depilacija2

PRIPREMA:

Navedene sastojke izmiješajte i prespite u flašicu.

Vodite naručna da protresete bočicu prije svakog korištenja, a savjetuje se da je koristite dok se tuširate. 

Sapun možete koristiti dva mjeseca.

 

 

Ne propustite