Obratite pažnju: EVO KOJI ZNAKOVI UKAZUJU DA JE NIVO MAGNEZIJUMA U VAŠEM TIJELU OPASNO NIZAK!

Zdrav život
Obratite pažnju: EVO KOJI ZNAKOVI UKAZUJU DA JE NIVO MAGNEZIJUMA U VAŠEM TIJELU OPASNO NIZAK!
.

Gastroenterolog Kraljevske bolnice iz Salforda Jon Shaffer objašnjava: 'Magnezij je vrlo dobar čistač crijeva. Kako ga probavljamo, on privlači tekućinu u crijeva, što znači da se trbušni mišići opuštaju, a crijeva mogu lakše biti ispražnjena. On se može uzimati lokalno kao vrlo učinkoviti laksativ, a daleko je manje štetan od bilo čega što se može nabaviti preko recepta.'

m3

Osim što pomaže radu crijeva, magnezij je ključan za mnoge vitalne procese u našem tijelu. S njim srce kuca pravilnijim ritmom, mišići bolje funkcioniraju i manje se grče (što omogućuje bolje sportske rezultate), lakše se nosimo sa stresom, ublažavamo glavobolju, sprječavamo prehlade i smanjujemo štetnost pušenja.

Magnezij potražite u zelenom lisnatom povrću, cjelovitim žitaricama, smeđoj (integralnoj) riži, mliječnim proizvodima, sjemenkama, mesu, morskim plodovima i ribi.

Magnezijum je veoma bitan mineral potreban za održavanje normalnih funkcija i procesa u organizmu.

m2
 
Nedostatak magnezijuma uzrokuje mnoge zdravstvene probleme, probleme sa kostima, srcem, migrene, depresiju i još mnogo bolesti.

Također, nedostatak je povezan i sa Parkinsonovom bolesti. Kako god, potrebno je da se zdravo hranite i unosite dovoljno magnezijuma.

Preporučena doza jeste 500-100 mg dnevno. Zato jedite što više zelenog povrća, brokule, mahunarke, kelj, kupus, špinat, ali i sjemenke i žitarice.


 m1
Unos dovoljnih količine magnezijuma, spriječit će nastanak srčanih oboljenja, moždanih, pa čak i Alzheimerovu bolest.

m

Osim toga, ublažit će migrene, kontrolisati srčani rad, aritmije, izliječiti nesanicu, pobijediti depresiju, poboljšati probavu, rad mišića, smanjiti bolove u mišićima, kostima, ojačati organizam uopšte.

Ne propustite