OGROMNA OLUJA IDE PREMA NAMA, IZDATO UPOZORENJE: Zatvaraju se škole, MOLE SE GRAĐANI DA NE IZLAZE IZ KUĆE, stravični prizori (VIDEO)

Objavljeno:10.02.2020 - 13:02
A A A Times Arial

Oluje Kijara i Sabina pogodile su Veliku Britaniju i Nemačku, kao i mnoge druge evropske zemlje.

U Britaniji su zbog toga su mnogi letovi otkazani, a došlo je i do prekida i kašnjenja u željezničkom i pomorskom saobraćaju.

Više od 20.000 domaćinstava u Britaniji provelo je noć bez struje, a u nekim dijelovima zemlje danas se očekuju mećave i snijeg.

Snažna zimska oluja praćena uraganskim vetrovima i obilnim kišama preselila se iz Velike Britanije i severne Evrope na istok, poremetivši saobraćaj u Njemačkoj i primoravajući vlasti u nekim regionima da iz predostrožnosti zatvore škole.

Na sjeveru Bavarske u Nemačkoj komunalna preduzeća od jutros pokušavaju da poprave kvarove na eletričnoj mreži kako bi oko 50.000 domova ponovo dobilo struju.

Željeznički saobraćaj je i dalje ozbiljno poremećen zbog čega mnogi zaposleni nisu u mogućnosti da dodju na svoja radna mesta. Avio-kompanije su otkazale stotine letova sa njemačkih aerodroma.

Oluja, nazvana Sabine u Nemačkoj i Kjara u Velikoj Britaniji, takođe je dovela do zatvaranja škola u nekoliko gradova i regiona, uključujući njemačku državu Severna Rajna-Vestfalija, gdje je nekoliko ljudi povrijedjeno zbog polomljenog granja i oborenih stabala.

Meteorolozi očekuju do kraja dana udare vjetra i do 140 kilometara na sat, u planinskim predelima južne Njemačke.

U nedjelju je oluja pogodila ostrvo Vajt kraj južne obale Britanije sa naletima 156 kilometara na sat.

Avion Britiš Ervejza je juče nošen olujom izveo najbrži konvencionalni let na liniji Njujork - London stigavši 102 minute ranije.

U Britaniji je izdato upozorenje građanima da ne izlaze i ostanu u kućama.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!