Brad Pitt govor nakon dodjele ISKORISTIO DA KRITIKUJE DONALDA TRUMPA: Amerikanci u šoku nakon ovih riječi!

Slavne ličnosti
Brad Pitt govor nakon dodjele ISKORISTIO DA KRITIKUJE DONALDA TRUMPA: Amerikanci u šoku nakon ovih riječi!
,


Brad Pitt je na sinoćnjoj 92. dodjeli Oscara osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca za svoju ulogu Cliffa Bootha u filmu "Once Upon a Time in Hollywood", a njegov govor započeo je spominjanjem politike.
Radnja filma "Once Upon a Time in Hollywood" smještena je u šezdesete godine prošlog stoljeća, a režiju filma potpisuje genijalni Quentin Tarantino. Pitta u ovom filmu vidimo rame uz rame s Leonardom DiCapriom te se obojica susreću s kultom Charlesa Mansona.

Pitt se za Oscara takmičio s jakom konkurencijom Al Pacinom, Joeom Pescijem, Tomom Hanksom i Anthonyjem Hopkinsom. Nakon što je proglašen pobjednikom 56-godišnji glumac je izašao pred prisutne i započeo svoj govor.

osk

"Rekli su mi da imam 45 sekundi ovdje. To je 45 više nego što je senat dao Johnu Boltonu ove sedmice", rekao je na početku govora, referišući se time na Boltonovu namjeru da objavi knjigu u kojoj će javnosti obznaniti strogo čuvane tajne o Donaldu Trumpu te na odluku Senata da mu onemogući ispitivanje i svjedočenje o ovoj temi.

jouaqin-phoenix-rene-zelwegger-brad-pitt

Zatim je dodao: "Nagradu posvećujem svojoj djeci, ona daju posebnu boju svemu što radim. Volim vas".

Zahvalio se i Tarantinu kojeg je opisao kao jedinstvenog umjetnika i čovjeka. Dodao je kako bi filmska industrija bila mnogo drugačije mjesto bez njega. Naposljetku je istakao kako je sretan što je mogao raditi sa DiCapriom te se zahvalio roditeljima i cijeloj ekipi koja je radila na setu Tarantinovog filma.

Podsjećamo, Pittu ovo nije prva nagrada za ovu ulogu. Dobio je nagrade za najboljeg sporednog glumca na dodjeli Bafta nagrada, kao i na Zlatnim globusima i Screen Actors Guildu. Ovo je njegov prvi Oscar za glumu, do sada je za svoje uloge dobijao samo nominacije, prenosi Guardian.
Izvor: klix.ba

Ne propustite