Znate li ko je bio Adis Đorđijević, momak koji je danas ubijen u Sarajevu?

Crna hronika
Znate li ko je bio Adis Đorđijević, momak koji je danas ubijen u Sarajevu?
Danas je u pucnjavi u Sarajevu ubijen Adis Đorđijević, dok je njegova zaručnica Lejla L. ranjena.

Danas je u pucnjavi u Sarajevu ubijen Adis Đorđijević, dok je njegova zaručnica Lejla L. ranjena.

Ubijeni Đorđijević je od ranije bio poznat policiji.

Naime, još 2011. godine je osumnjičen za pokušaj ubistva, a tada je njegov otac, Mirsad Đorđijević sa ručnom bombom u ruci došao u Policijsku stanicu Centar u Sarajevu i zaprijetio da će je aktivirati ako policija ne pusti iz pritvora njegovog sina Adisa.

Situacija je bia više nego napeta, a pregovori sa Mirsadom trajali su dva sata, a on je sve vrijeme stajao sa bombom u ruci i prijetio da će sve dići u zrak, ako mu ne puste sina.

Adis Đorđijević je 13. februara 2011. godine pokušao ubiti Džengisa Halilovića, državljanina Crne Gore, sa prebivalištem u Sarajevu.

Osim toga, imao je još djela.

Đorđijević je krajem januara 2010. godine na Mejtašu zadobio teške i po život opasne povrede nanesene nožem. Nekoliko mjeseci kasnije, policija je zbog ovog pokušaja ubistva privela u to vrijeme maloljetnog Aleksandra Lazarevskog. 

U februaru 2011. Džengis Halilović je na Baščaršiji zadobio po život opasne povrede stomaka. U KCUS su ga tada dovezli prijatelji koji su kazali da je na ulici pao na dijelove razbijene flaše i tako se povrijedio. Međutim, policija je radeći na rasvjetljavanju tog slučaja, u Starom Gradu obišla više mjesta, ali nije pronašla nikakve tragove koji bi ukazivali da su povrede nastale na način kako s izjavili prijatelji povrijeđenog. Kasnije se došlo do saznanja da se u vezu sa tim pokušajem ubistva može dovesti Đorđijević, koji je uhapšen i pritvoren.

Ne propustite