Mahomes u Super Bowlu ispisao historiju NFL-a sa samo 24 godine: Imao je samo ovo da kaže, mnogi su ostali u čudu

Ostali sportovi
Mahomes u Super Bowlu ispisao historiju NFL-a sa samo 24 godine: Imao je samo ovo da kaže, mnogi su ostali u čudu
,

Kansas City Chiefsi pobjednici su 54. Super Bowla odigranog u noći s nedjelje na ponedjeljak na stadionu Hard Rock u Miamiju, a do svog drugog trofeja Vincea Lombardija došli su velikim preokretom u posljednjoj četvrtini pobijedivši San Francisco 49erse s 31-20.

mahomes

Predvođeni trenerom Andyjem Reidom i vođom napada Patrickom Mahomesom Kansas City Chiefsi su došli do svog drugog trijumfa na Super Bowlu, a prvog nakon dugih 50 godina čekanja. 

Iako mu je tek 24, Mahomes je već stigao postati MVP u dvije najprestižnije kategorije. Prošle godine dobio je priznanje za MVP sezone, a ove za MVP Super Bowla i tako postao najmlađi igrač s objedinjenim naslovima.

mahomes2

.

mahomes3.

U noćašnjem finalu, u još jednom velikom preokretu koji je režirao, prebacio je 286 jardi, istrčao 29, bacio dva i istrčao jedan touchdown. Zabilježio je i dva interceptiona te tri sacka.

"Znao sam da nismo u idealnoj poziciji, ali vjerovao sam u svoju ekipu. Oni su vjerovali u mene. I pronašli smo put prema pobjedi", rekao je Mahomes o tom dodavanju. 

mahomes5

"Ekipa je zaslužna za sve! Trener Andy Reid nas je konstantno gurao da budemo najbolji što možemo i da nikada ne odustajemo", dodao je. 

Također nas je podsjetio i na svoj tweet iz 2013. godine u kojem kaže da je nevjerovatan osjećaj biti quarterback koji će nakon osvajanja Super Bowla ići u Disneyland.

mahomes6

"Cijeli život čekam da ovo kažem. Idem u Disneyland", zaključio je nevjerovatni Mahomes. 

 

Ne propustite