NAKON VELIKOG PREOKRETA Kansas City Chiefs pobjednici su 54. Super Bowla

Ostali sportovi
NAKON VELIKOG PREOKRETA Kansas City Chiefs pobjednici su 54. Super Bowla
,

Momčad Kansas City Chiefsa pobjednik je 54. Super Bowla odigranog u noći s nedjelje na ponedjeljak na stadionu Hard Rock u Miamiju, a do svog drugog trofeja Vincea Lombardija došli su velikim preokretom u posljednjoj četvrtini pobijedivši San Francisco 49erse s 31-20.

Predvođeni trenerom Andyjem Reidom i vođom napada Patrickom Mahomesom Kansas City Chiefsi su došli do svog drugog trijumfa na Super Bowlu, a prvog nakon dugih 50 godina čekanja, iako se gotovo 50 minuta činilo da će San Francisco doći do svog šestog naslova. No, kako su to činili u svim utakmicama doigravanja, momci iz Kansas Cityja se nisu predali i još jednim preokretom došli do velikog trijumfa.

Prvi pogodak na utakmici postigli su "Ninersi", kad je u 8. minuti iz polja, sa 38 jarda, za vodstvo 3-0 pogodio pucač Robbie Gould. Na to su Chiefsi odgovorili prvim "touchdownom" na utakmici, kad je njihov "quarterback" Patrick Mahomes utrčao u zadnje polje u posljednjoj minuti prve četvrtine.

Još jednim pogotkom iz polja pucača Harrisona Butkera Kansas City je u 6. minuti druge četvrtine došao do vodstva 10-3.

Momčadi su na odmor otišle izjednačene, jer je i San Francisco do svog prvog "touchdowna". U 10. mintuti druge četvrtine "quarterback" Jimmy Garoppolo pronašao je Kylea Juszczyka dodavanjem za 15 jarda.

Po izlasku iz svlačionice San Francisco je odigrao daleko bolje do posljednjih devet minuta utakmice. Obrana "Ninersa" je uspjela natjerati Patricka Mahomesa na loša dodavanja, od kojih su mu dva bila presječena, a pogotkom pucača Goulda i "touchdownom" probijanjem Raheema Mosterta momčad iz San Francisca povela je sa 20-10.

S tom je prednošću momčad Kylea Shanahana ušla u posljednjih sedam minuta, ali tada se pojavio Patrick Mahomes. Na trećem "downu" je poslao dodavanje od 44 jarda za Tyreka Hilla kojim je akcija Chiefsa ostala živa te rezultirala "touchdownom" Travisa Kelcea. Do kraja utakmice ostalo je 6:13 minuta, a vodstvo San Francisca je smanjeno na 20-17, prenosi Hina.

Do kraja utakmice obrana Kansas Cityja je potpuno uništila sve pokušaje Jimmyja Garoppola i San Francisco je ostao bez poena. S druge strane je Mahomes pronašao Damiena Williamsa za "touchdown" kojim su Chiefse poveli sa 24-20 na 2:44 minute do kraja, a isti je igrač još jednim "touchdownom" potvrdio pobjedu Kansas Cityja za konačnih 31-20.

Patrick Mahomes je završio utakmicu sa 286 osvojenih jarda dodavanjima, postigao jedan "touchdown" i još dva omogućio dodavanjima te je proglašen najboljim igračem 54. Super Bowla. Mahomes je postao najmlađim igračem koji je uspio osvojiti naslov za najboljeg igrača sezone, što mu je pošlo za rukom prošle godine, i osvojiti MVP nagradu na Super Bowlu.

Veliki spektakl na Hard Rock stadionu pratilo je više od 64.000 gledatelja. Uoči početka dvoboja američku himnu izvela je Demi Lovato, a u poluvremenu su tijekom tradicionalnog glazbenog nastupa pozornicu podijelile Jennifer Lopez i Shakira te izvele mješavinu svojih najvećih hitova.

(Novi.ba/Agencije)

Ne propustite