Senzacija na Australian Openu: Mlada Amerikanka je nova šampionka

Tenis
Senzacija na Australian Openu: Mlada Amerikanka je nova šampionka
.

Sofija Kenin osvojila je Australijan Open pobjedom u finalu protiv Garbinje Muguruze.

Mlada Amerikanka uspjela je da se vrati iz zaostatka od jednog seta i da na kraju slavi rezultatom – 4:6, 6:2, 6:2.

Dvadesejednogodišnjakinja došla je do prve Gren slem titule, dok je Muguruza ostala na dvije osvojene (RG 2016. i Vimbldon 2017).

Viđen je sjajan meč, pun naboja i tenzije, a duel je prelomljen u petom gemu trećeg seta kada je Kenin uspjela da spasi tri uzastopne brejk lopte.

Sofija se izvukla iz teške situacije i odmah u narednom gemu je napravila brejk koji je držala do kraja duela.

Iskustvo je bilo na strani Muguruze i to je moglo da se primjeti na startu meča. Španska teniserka je sigurnije ušla u meč i već u trećem gemu uspjela je da napravi brejk.

Držala je prednost brejka, međutim u osmom gemu je opustila i Kenin se vratila u set. Ipak, mlada Amerikanka je popustila u narednom i Gabi dobija prvi set rezultatom, 4:6.

Bila je nervozna Kenin, ali izgleda da je morala da prođe kroz taj period kako bi zaigrala prepoznatljiv tenis, prenosi "B92".

Dvadesetjednogodišnjakinja odigrala je furiozan drugi period igre. Loptice su joj bile oštre, igra sa osnovne linije sjajna i zasluženo dolazi do izjednačenja, 6:2.

Identično kao i u drugom, Kenin je u trećem setu bila ta koja se više pitala na terenu, igrala je sjajno i pogađa neke teške udarce, a zahvaljujući tome opet je rezultatom 6:2 osvojila odlučujući set i na kraju osvojila prvi Gren Slem u svojoj karijeri.

Ne propustite