NA KOŠEVU JE TEK KRENULA KUPOVINA Tino Sven Sušić nadomak dolaska, na pomolu još jedan odličan transfer

Fudbal
NA KOŠEVU JE TEK KRENULA KUPOVINA Tino Sven Sušić nadomak dolaska, na pomolu još jedan odličan transfer
.

Osvajač duple krune, FK Sarajevo, priprema se uveliko za narednu sezonu. U Antaliji vlada sjajna atmosfera, trener Vinko Marinović nametnuo je žestok ritam od prvog dana.

Zinedin Mustedenagić, Ivan Jukić i Hrvoje Miličević pojačali su ove zime konkurenciju u svlačionici, a pravi transferi tek trebaju uslijediti, saznajemo iz provjerenih izvora.

Čelnici rade u miru, ne žele kao prošlih sezona dovoditi igrače da bi se samo reklo da su pojačanja, već je u planu dovođenje igrača koji mogu pomoći Bordo timu da nastavi dominaciju u Bosni i Hercegovini.

Tako je jutros odjeknulo da je vrlo blizu dolaska bivši bh. reprezentativac Tino Sven Sušić. O njegovom dolasku bilo je riječi i ranije ovog mjeseca, a nakonjučerašnje prodaje Miloša Stanojevića u turski Ankaragucu postalo je sasvim jasno da će novi veznjak stići u bordo svlačionicu.

Da je dogovor blizu povrdio je i jučerašnji dolazak u Antaliju Seada Sušića, Tininog oca. Prepreka transferu nema, Tino je slobodan, a ostalo je da se usaglase još neki detalji.

Tino Sven Sušić u karijeri je igrao za holandski Venlo, zatim Royal Antwerp i Genk u Belgiji, za Maccabi iz Tel Aviva, splitski Hajduk i austrijski Hartberg. Nastupao je za omladinske selekcije Belgije, a devet mečeva upisao je u dresu BiH. Treba napomenuti da je bio član bh. selekcije na Mundijalu 2014.

Upravo je ovu polusezonu okončao u redovima Hartberga, za kojeg je upisao samo dva nastupa. Igrač koji narednog mjeseca puni 28 godina bio bi sigurno veliko pojačanje za bh. prvake, ali i najzvučnije ime koje je došlo u Premijer ligu BiH u ovom prijelaznom roku.

Nezvanično saznajemo da čelnici kluba pregovaraju s još jednim, za naše prilike, odličinim igračem, ali više detalja trebalo bi biti poznato naredne sedmice.

(Sport.ba)

Ne propustite