Đoković demolirao Federera i plasirao se u finale Australian Opena

Tenis
Đoković demolirao Federera i plasirao se u finale Australian Opena
.

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australian opena, pošto je u polufinalu savladao Švicarca Rodžera Federera (Roger) 3:0 u setovima (7:6, 6:4, 6:3).

U prvom setu Federer je poveo 1:0, a onda je osvojio brejk na Novakov servis te poveo 2:0. Oba tenisera su potom izgubila svoj servis, a onda je Švicarac sigurno osvojio peti gem i poveo sa 4:1. Ipak, Đoković je onda, napokon, osvojio poen na svoj servis, a u devetom gemu se brejkom u potpunosti vratio u igru. 

U nastavku su obojica velikana bila sigurna i igrao se taj-brejk, u kojem je Đoković bio furiozan i stigao do vodstva u meču. 

Drugi set bio je potpuno drugačiji. Srbijanski teniser je mnogo bolje servirao. Federer je odbijao napade Đokovića sve do desetog gema, kada je Srbijanac napravio prvi brejk i povećao vodstvo na 2:0. 

U trećem setu oba tenisera bila su sigurna na svoj servis sve do šestog gema, kada Đoković stiže do brejka i vodstva od 4:2. Srbijanski teniser sačuvao je prednost i na kraju slavio veliku pobjedu. 

Podsjetimo, u drugom polufinalu sastaju se austrijski teniser Dominik Tim (Dominic Thiem) i Nijemac Aleksander Zverev (Alexander). Ovaj meč na rasporedu je sutra od 9:30 sati.

Ne propustite