ISPOVIJEST

ŽIVOTNA PRIČA: "Ti si žensko, ti si tuđa kuća"

Objavljeno:29.01.2020 - 08:40
A A A Times Arial

Foto: Ilustracija

"Ti si žensko, ti si tuđa kuća", kad se sjetim tih riječi mojih roditelja i dan danas me zaboli u grudima. Boljelo me je mnogo svaki put kad sam vidjela tu veću privrženost sinu, njemu ništa nije smjelo da fali, on se čuvao pod staklenim zvonom.

A ja.... ja sam bila tuđa kuća. Udala sam se i otišla što sam dalje mogla. U tuđoj zemlji, sa po dva kofera u ruci smo muž i ja počeli od nule, sami i bez ičije pomoći.

woman1

Bilo je teško, ali vremenom smo uspjeli i stali smo na noge. Svidio nam se život koji smo imali tamo negdje, odlučimo da se tu skućimo zauvijek i kupimo našu kuću. Tog dana kad smo potpisala kupoprodajni ugovor i uzeli ključeve istog momenta smo otišli u naš novi dom. Kad smo ušli muž mi je pružio ključeve i rekao "sad više nisi tuđa kuća, sad je ovo tvoja kuća, kupio sam kuću da ti srce strane na mjesto". A ja.. ja sam samo plakala.

Sad imam svoj dom, al praznina koju imam zbog manjka ljubavi od mojih roditelja ne može da se popuni."

BONUS ISPOVIJEST:

"Radim u firmi koju drže dva brata, i tu rade još 3 njihova druga. Oni zarađuju dobro, brinu jedni o drugima i drže se. Sa strane su zaposleni vozač (koji vozi njih, robu, ide po terenu itd.), računovođa i ja koji sam zadužen za dokumentaciju i generalno papirologiju i pomaganje računovođi.

Dvije godine radim tu, primam pola plate na ruke, radim na ugovor od po 3 mjeseca, koristim 10 dana odmora samo jer toliko daju, ostajem prekovremeno... Pre par nedelja sam dobio posao u novoj firmi, mnogo bolji uslovi nego ovdje, a posao mi kreće 1. juna jer tada ide u penziju žena na čije mjesto ja dolazim.

man

Ovima nisam saopštio a ni neću. Meni ugovor ističe 31.5. i taj dan će mi dati kao i do sad novi ugovor na tri mjeseca. Samo se taj dan neću pojaviti i saopštiti im porukom da više ne radim. A već sada prave planove kako će tokom leta biti puno posla, tad nam je sezona, i kako ću morati i vikendom da pomažem na terenu po potrebi.. Jaoo jedva čekam slobodu."

Izvor: Ispovesti.com 
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!