Bratske rokade u Gradskom vijeću Sarajeva: Izlazi Dado, a ulazi Denis Stojnić

Aktuelno
Bratske rokade u Gradskom vijeću Sarajeva: Izlazi Dado, a ulazi Denis Stojnić
.

MMA borac Denis Stojnić u srijedu će postati vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, a na toj funkciji će zamijeniti svog brata Dadu Stojnića.
Na 35. sjednici Gradskog vijeća kao prva tačka dnevnog reda predloženo je Obavještenje o prestanku mandata gradskom vijećniku Dadi Stojniću, a kao druga tačka informacija o dodjeli mandata Denisu Stojniću.

Na pitanje zašto ulazi u vijećnićke klupe i to nakon rokade s bratom Denis Stojnić nam je kazao da ulazi s ciljem da se realizuje inicijativa koju su on i njegov brat pokrenuli za dvojicu poginulih policajaca.

vijece

"U gradsko vijeće ulazim s ciljem da se realizuje inicijativa koju smo moj brat i ja pokrenuli za dvojicu poginulih policajaca i da se za porodice istih grad Sarajevo finansijski pobrine,tj. da njihova djeca primaju stipendiju do njihove 18 godine života.


Tražit ću da se izglasa zakon na osnovu kojeg će porodice policajaca, koji su izgubili svoje živote za ovaj grad, biti zbrinute, a njihova djeca primati određeni iznos novčanih sredstava do punoljetstva. Jedno ne smijemo zaboraviti: Njihovi životi su izgubljeni za ovaj grad i dužni smo iz budžeta odvojiti novac za njih, a ne za pojedine vijećnike koji putuju po svijetu i troše gradski budžet, zajedno sa gradskom upravom i gradonačelnikom na čelu.
Smatram da je taj novac korisniji za humanitarne svrhe, a ako im se putuje, neka zarade svojim radom i trudom. Drsko je objavljivati slike s putovanja koje mi kao građani finansiramo. 


Šatore koje grad Sarajevo finansira smatram krivičnim dijelom, jer finansiraju privatnike koji se kriju iza firmi, a sav novac ide u njihove privatne džepove. Tim novcem treba pomoći omladinske fudbalske i druge sportske manifestacije. Korisnije je pomagati djeci nego privatnicima. Ja kao privatnik-ugostitelj bih bio lud da tražim od grada Sarajeva da mi uplaćuje novac zato što zapošljavam mnogo ljudi i uređujem svoje lokale. To je moj privatni rizik. Mogao bih i ja napraviti jeftino klizalište i tako građanima zamazati oči, te se dogovoriti sa Skakom da mi uprava grada daje novac na razne načine i, vjerujte mi, ima ih raznih “fora”. Nažalost, to naši građani ne znaju, ali će saznati u ovoj godini sve.


Ko želi da se bavi ugostiteljstvom, neka ulaže kao ja i moje kolege, a ne da tražimo od grada Sarajeva i od Skake da nam daje za to novac.
2015. godine sam gostovao kod legendarnog Senada Hadžifejzovića na televiziji i moje su ideje bile da grad Sarajevo napravi bob stazu i žičaru, koje projekte je tadašnji Gradonačelnik Alija Behmen pokrenuo i realizirao. Ipak sam ja iz sportske i policijske porodice a moj otac je baš bio prvi čovjek koji se spustio sa bobom na našoj bob stazi, a bio je na 4 olimpijade, uključujući i olimpijadu u Sarajevu. Žičara je tada još finansijski realizirana ali se čekalo 8 godina da sadašnji gradonačelnik postavi kamen temeljac. Koji su tačno razlozi za to ne znam, ali bob staza još nije izgrađena. Nadam se da će se sad mnogo brže to učiniti i da nećemo čekati još 4 godine da to neko drugi realizuje." 
 

Ne propustite