Đoković rutinski dobio Raonića i zakazao klasik u polufinalu

Tenis
Đoković rutinski dobio Raonića i zakazao klasik u polufinalu
.

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australian Opena. Srbijanski teniser u četvrtfinalnom meču pobijedio je Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića 3:0 (6:4, 6:3, 7:6). 

Na početku prvog seta obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis. Đoković je imao tri brejk lopte, ali je tek kod 4:4 uspio slomiti otpor Raonića. Srbijanac je napravio brejk u najbitnijem momentu i osvojio prvi set.

Đoković je i u drugom setu prvi došao do brejka 3:1. Nakon uzbudljivog četvrtog gema obojica tenisera su lako stigla do gemova na svoj servis, a srbijanski teniser sačuvao je prednost i bez problema osvojio i drugi set.

Na početku trećeg seta odvijala se velika borba. Obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis. Kanadski teniser razornim servisima uspio se održati u životu i imao 4:4. Đoković se onda požalio na nešto lošiji vid te je zatražio medicinski tajm-aut da bi promijenio sočiva. 

Nakon toga teniseri su bili sigurni na svoj servis. Đoković nije uspio iskoristi nijednu od četiri brejk lopte u 11 gemu te je servirao za ostanak u trećem setu. Uspio je Srbijanac osvojiti gem na svoj servis i otišlo se u taj-brejk, u kojem se Đoković bolje snašao i na kraju slavio pobjedu.  

U polufinalu ga očekuje teniski klasik protiv Rogera Federera, koji je jutros nakon maratona dobio Tennisa Sundgrena s 3:2.

 

Ne propustite