POSLJEDNJU PORUKU TOG JUTRA KOBE JE POSLAO SINU SHAQA O'NEALA: Dobio je pitanje na koje nikad nije odgovorio!

Aktuelno
POSLJEDNJU PORUKU TOG JUTRA KOBE JE POSLAO SINU SHAQA O'NEALA: Dobio je pitanje na koje nikad nije odgovorio!
,

Legendarni košarkaš i jedan od najvećih u historiji ovog sporta, Kobe Bryant, tragično je sinoć izgubio život nakon što se srušio helikopter u kojem su se nalazili on, njegova kćerka i još sedmero ljudi.

I dok svijet oplakuje odlazak "Crne mambe", sin nekadašnjeg klupskog kolege iz Lakersa Shaquille O'Neala Shareef objavio je na Instagramu posljednju poruku koju je dobio od Kobija, i to neposredno prije nego što se ukrcao u helikopter.

Talentirani nasljednik gorostasnog centra i sam je odličan košarkaš, a Kobe mu je svojevremeno pomagao da prođe kroz težak period oporavka od povrede, a sada se raspitivao kako se drži poslije odluke da napusti čuveni Univerzitet Kalifornija u Los Angelesu (UCLA).

ko3

- Familijo, kako si - upitao je Kobe u 8:29 sati, po lokalnom vremenu, Shareefa.

Mladić mu je u 10:58 napisao da je dobro, da razmišlja o sljedećem potezu, pa je tada upitao Kobeja: "Kako se držiš?"

Odgovor nikada nije stigao. Kobe Brajant je već izgbio život u padu helikoptera, koji se srušio, najvjerovatnije, zbog vrlo loših vremenskih uvjeta.

Mladom Shareef je Kobe očigledno bio veliki uzor, pa je, osim poruka koje je objavio, uputio i nekoliko emotivnih poruka kada je saznao šta se desilo sa slavnim košarkašem.

shaqkobe

- Ova prva fotografija su naše poruke od jutros. Da samo nisam spavao, da sam samo mogao da pričam s tobom... Ne mogu sada trezveno ni da razmišljam. Mnogo mi je drago što smo se zbližili ovih godina, ne zbog toga što si mi bio sjajan ujak već i trener i mentor. Volim te, čovječe. Hvala ti za sve što si uradio... za ovaj grad, za svijet košarke, a i za mene. Neću te iznevjeriti. Uvijek si računao na mene i podizao me. Volim te.

5e2f0268-f9dc-468c-b728-746a0a0a0a64-kobi4-690x480

Objavivši još jedan detalj iz njihovih ranijih razgovora, Shaquille O'Neal je dodao i sljedeće:

- Plačem dok čitam sada ove poruke... Čak i kada sam bio u najgorem stanju, često si provjeravao kako sam. Mnogo te cijenim zbog toga, jer mi je baš to, baš tada toliko bilo potrebno. Bio sam poražen dok sam onako sjedio u bolnici danima, misleći da mi je košarkaška karijera gotova. Ti si mi vratio osmijeh na lice. Hvala ti. Volim te.

Ne propustite