Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, a evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, a evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u našoj zemlji je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana u jugozapadnim i centralnim područjima i u Hercegovini. Na planinama je registrovan i snijeg.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan Sedlo i Sokolac 4, Srebrenica 5, Sarajevo 6, Bugojno, Gradačac, Sanski Most i Zenica 7, Banja Luka, Široki Brijeg i Trebinje 8, Bijeljina, Doboj, Grude, Livno i Mostar 9, Bihać, Neum i Zvornik 11, Tuzla 12 stupnjeva.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u Hercegovini i na sjeveroistoku može pasti i malo kiše. Na planinama i malo snijega. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Ne propustite