STAVILA JE ŠTIPALJKU NA UHO I ZA MINUTU RIJEŠILA OZBILJAN ZDRAVSTVENI PROBLEM: Ono što se dogodilo ni doktori nisu mogli objasniti!

Porodica i zdravlje
STAVILA JE ŠTIPALJKU NA UHO I ZA MINUTU RIJEŠILA OZBILJAN ZDRAVSTVENI PROBLEM: Ono što se dogodilo ni doktori nisu mogli objasniti!
.

Štipaljke mogu da imaju daleko važniju ulogu u vašem životu od pukog držanja rublja poslije pranja. Ako štipaljku stavite na određeni dio uha, osjetićete veliko olakšanje.

Radi se o refleksologiji, a štipaljka će vam pomoći da određenu tačku na uhu ne morate da pritiskate prstima. Na ušima postoji šest važnih tačaka, a svaka je usmjerena ka određenom dijelu tijela. Helen Čin Lui, stručnjak refleksologije kaže da je uho bogato nervnim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim nervnim sistemom.

Pritiskom na određenu tačku rješavaju se tegobe u određenom dijelu tijela.

Najviši dio uha ima vezu sa leđima i ramenima. Pritisnite to mjesto i držite tako jedan minut svaki dan i napetost u tim dijelovima tijela će popustiti.

2. Ta tačka je povezana s vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku nelagodu ili ste postali previše osjetljivi na nešto, stavite štipaljku na tačku 2 - osjetićete olakšanje.

stipaljka

3. Ako imate problema sa zglobovima, pritisnite ovu tačku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će vam biti lakše.

4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu tačku. To pomaže i kada ne možete da spavate jer vam je nos začepljen.

5. Tačka iznad ušne resice povezana je sa probavom. Ako štipaljku stavite na to mjesto, smanjićete stomačne bolove i poboljšati rad probave. Takođe, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela.

6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene.

Ne propustite