NOVI ZEMLJOTRES POGODIO DRŽAVU, TLO NE MIRUJE, SVE JE RAZORENO: Pristižu prve informacije, NAJMANJE 22 MRTVIH!

Aktuelno
NOVI ZEMLJOTRES POGODIO DRŽAVU, TLO NE MIRUJE, SVE JE RAZORENO: Pristižu prve informacije, NAJMANJE 22 MRTVIH!
.

Novi zemljotres, jačine 5.1 stepeni Rihterove skale pogodio je tursku provinciju Elazig, samo dan nakon potresa u kom je poginulo najmanje 22 ljudi.

Prvi potres se osjetio oko 7 i 30 po lokalnom vremenu, na dubini od 10 kilometara, javlja Američka seizmološka služba. Za stanovnike provincije Elazig ovo je bio drugi potres za manje od dva dana. Juče je razorni potres od 6.8 stepeni rihtera ubio najmanje 22 osobe, dok je povrijeđeno više od 1000. 

tr

Ovaj novi zemljotres je sprečio vatrogasce i spasilačke službe da nastave potragu za civilima za koje se sumnja da su zatrpani ispod ruševina.

zemljotres1

U jučerašnjem potresu su uništene i stambene zgrade, a kao posljedica zemljotresa izbili su i požari sa kojima su se vatrogasci borili cijelu noć.


Američka seizmološka služba izvjestila je da je jučerašnji potres u Turskoj osjetilo oko pola miliona ljudi, a osjetio se i u Iraku, Siriji, Libanu i Izraelu.

Turska se nalazi na sudaru nekoliko tektonskih ploča, i kroz istoriju su tu zemlju pogađali razorni zemljotresi. U Vanu, gradu na istoku Turske je 2011. godine  poginulo više od 500 ljudi, dok je u Izmitu 1999. poginulo više od 17.000 ljudi, dok je pola miliona ostalo na ulici.

Novi.ba/SD

Ne propustite