Dušan Bajević predstavio saradnike: U timu i vrlo bitan član stručnog štaba FK Sarajevo

Fudbal
Dušan Bajević predstavio saradnike: U timu i vrlo bitan član stručnog štaba FK Sarajevo
,

Slaven Musa, Adnan Čustović i Rusmir Cviko činiće stručni štab fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na čijem je čelu selektor Dušan Bajević.

„Princ sa Neretve“ na funkciju stratega bh. tima imenovan je u decembru prošle godine, a zajedno sa svojim saradnicima danas je i zvanično predstavljen u zgradi Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Stručnom štabu koja će u martu kroz utakmice baraža UEFA Lige nacija pokušati odvesti „zmajeve“ na prvo Evropsko prvenstvo pridružili su se još Zvjezdan Misimović u ulozi v.d. tehničkog direktora i koordinatora bh. selekcija, dok će Darko Ljubojević biti tim menadžer.

Za ulogu kondicionog trenera zadužen je Eldin Jelešković, koji je trenutno zaposlen u FK Sarajevo, a naknadno će biti imenovan još trener golmana.

Fudbaleri BiH nakon neuspjeha kroz kvalifikacije pod vodstvom bivšeg selektora Roberta Prosinečkog, u martu će plasman na EURO imati priliku izboriti kroz baraž Lige nacija. U polufinalu na stadionu „Bilinom polje“ u Zenici 26. marta sastaće se sa Sjevernom Irskom, dok će u eventualnom finalu igrati protiv boljeg iz meča Slovačka – Irska.

Ne propustite