Komšić u Yad Vashemu odao počast žrtvama Jasenovca

Aktuelno
Komšić u Yad Vashemu odao počast žrtvama Jasenovca
.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je u Memorijalnom centru mučenika i junaka holokausta u Yad Vashemu odao počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac.  

Komšića i delegaciju BiH, koju predvodi tokom obilježavanja Petog svjetskog foruma o holokaustu, u Memorijalnom centru dočekala je direktorica tog centra, izrazivši zahvalnost na posjeti i namjeri da oda počast žrtvama.

Tokom posjete Memorijalnom centru Komšić je, podsjećajući na historijske činjenice, ukazao na antifašističku tradiciju države BiH, njenih građana i naroda, ali i stradanja koja su se dogodila tokom Drugog svjetskog rata, posebno kada se radi o Jevrejima, Srbima, Romima i borcima NOP-a svih nacionalnosti, uslijed terora kvislinške Nezavisne Države Hrvatske.

Predsjedavajući Komšić je, upisujući se u knjigu posjetilaca u Yad Vashemu, poručio da će događaj holokausta zauvijek ostati trajna opomena čovječanstvu, te da su žrtve koje su stradale tokom holokausta vječni zavjet onima koji žele toleranciju, slobodu i mir u svijetu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ne propustite