IZLIJEČILA SAM HEMEROIDE JER SAM KORISTILA OVU MAST: Od davnina je LIJEK za mnoge bolesti, PRAVO čudo prirode

Porodica i zdravlje
IZLIJEČILA SAM HEMEROIDE JER SAM KORISTILA OVU MAST:  Od davnina je LIJEK za mnoge bolesti, PRAVO čudo prirode
.

Svrstala se u red najvrjednijih ljekovitih biljaka, a u zimskim mjesecima aktualna je jer pomaže kod suzbijanja prehlade. Njeno drugo svojstvo, koje su iskusile mnoge žene, bez obzira na redovito liječničke kontrole konvencionalne medicine je – hajdučka trava je odličan saveznik u borbi protiv gotovo svih ženskih oboljenja.

Ima dugu povijest korištenja u domaćoj medicini, osobito za rane, posjekotine i ogrebotine. Narod ju je koristio i kao lijek za prehladu. Primarne prednosti čaja od hajdučke trave leže u njegovoj sposobnosti da “otjera” i spriječi prehladu da se u potpunosti razvije, a u tom svojstvu rabila se stoljećima.

Njen latinski naziv “Achillea millefolium” povezuje se za grčkog junaka Ahila, koji ju je u trojanskom ratu koristio za vidanje rana. Ahilovo ime je dobila i zbog njegove izuzetne snage, jer i sama višestruko snažno djeluje.

slika2

U narodnoj medicini stolisnik ima izuzetno značajnu ulogu u liječenju ženskih boljki kao što su neredovne menstruacije, nepredvidivi valunzi i druge tegobe koje prate menopauzu, ali i upala jajnika, mioma te drugih bolesti maternice, uključujući i najteža oboljenja.

Ova biljka sadrži tvari koje povoljno djeluju na želučanu sluznicu, pa se čaj preporučuje za bolji apetit, za ublažavanje i liječenje gastritisa, kolitisa i grčeva u želucu i crijevima. Kalij kojim obiluje ova biljka potiče rad bubrega, umiruje srce i ublažava simptome PMS-a.

hajducka

Hajdučica djeluje blagotvorno i u kod različitih krvarenja – u želucu, crijevima, krvarenja nosa, iz hemoroida, iskašljavanja krvavog ispljuvka, a veoma je efikasna i kod angine pektoris, reume i reumatskih bolova,bolesti slezene, jetre, gušterače i kod žutice.

Čaj korisno djeluje i liječi ispucale ruke, ranjive bradavice majki koje doje, kao i kožne osipe.

caj
Pripravci od stolisnika

Čaj – Kašikicu hajdučke trave prelijte šalicom vrele vode, ostavite da stoji oko 10 minuta, a onda procijedite. Nemojte piti više od dvije šalice dnevno.

Ispucale ruke – Dvije žlice lista i cvijeta hajdučke trave kuhajte tri minute u 3 dl vode. Toplim čajem isperite ispucale ruke i osjetljive bradavice koje često muče dojilje.

Tinktura za probavu – Napunite bocu sjeckanim listovima i cvjetovima hajdučke trave, pa ih prelijte rakijom. Ostavite da stoji tri tjedna na suncu ili toplome mjestu, pa procijedite mješavinu. Pijte ujutro i uvečer po jednu žlicu i vaši problemi s probavom će nestati.

847-1

Mast protiv hemeroida – Iste količine hajdučke trave i muške bokvice (muškog trpuca), oko 50 g svake biljke, pomiješajte sa 0,5 kg svinjske masti, pa lagano prokuhajte desetak minuta. Ostavite da stoji preko noći, ujutro još jednom zagrijte smjesu, procijedite i prelijte u teglice. Mast čuvajte na mračnome mjestu.

Ne propustite