DRUGO POJAČANJE NA KOŠEVU Ivan Jukić potpisao do 2022. godine

Fudbal
DRUGO POJAČANJE NA KOŠEVU Ivan Jukić potpisao do 2022. godine
.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Ivan Jukić novi je član FK Sarajevo.

Dvadesettrogodišnji Jukić na Koševo dolazi kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor u trajanju od dvije i po godine. 

“Drago mi je što sam došao u Sarajevo. Kroz klubove i mladu reprezentaciju sarađivao sam sa 6 prvotimaca Sarajeva. U narednom periodu dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja stručnog štaba”, rekao je po potpisu ugovora.

“Nastavljamo s dovođenjem mladih igrača. Jukić je bivši mladi reprezentativac koji je prethodno sarađivao sa šefom stručnog štaba FK Sarajevo, Vinkom Marinovićem. Stručni štab je upoznat s kvalitetama Jukića, te smo sigurni da će u narednom periodu biti jako važan igrač na terenu”, poručio je Emir Hadžić, koji je i pregovarao s Jukićevim zastupnikom.

Jukić je rođen 21. juna 1996. godine u Vitezu, a igra na poziciji krilnog napadača. Do sada je nastupao za Koronu Kielce, RNK Split, te omladinske selekcije RNK Split. Upisao je 5 nastupa za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te jedan nastup za U-18 reprezentaciju Hrvatske. 

Jukić je posljednji angažman imao u Koroni Kielce, s kojom se razišao ove zime, a za ovaj klub je upisao 53 nastupa uz sedam golova i jednu asistenciju.

Podsjećamo, prije njega na "Koševo" je stigao Zinedin Mustedenagić, a do kraja sedmice bi minimalno još jedno pojačanje trebalo pojačati redove osvajača duple krune.

(Sport.ba)

Ne propustite