Oči kompletne planete bile su uperene samo u Ziona, a on je na debiju odigrao SPEKTAKULARNO

Košarka
Oči kompletne planete bile su uperene samo u Ziona, a on je na debiju odigrao SPEKTAKULARNO
,

Čekali smo ga više od pola sezone, ali isplatilo se. Tinejdžersko čudo Zion Williamson konačno je debitovao u NBA ligi i to na spektakularan način. 

zion

U 121:117 tijesnom porazu od San Antonija, mladi Zion je imao ograničenu minutažu te je na parketu proveo tek 18 minuta i jednako toliko sekundi, ali ih je iskoristio za 22 poena, sedam uhvaćenih lopti i tri podijeljena asista.

Impresivan je bio i njegov šut iz igre 8/11.Od toga je trice šutirao 4/4 te oborio rekord postavši prvi igrač u povijesti lige koji je u svojem debiju za tri poena gađao 4/4 ili više bez promašaja!

zion1

Ipak, ono čime je Zion zadivio košarkaški svijet njegova je izvedba u zadnjoj četvrtini. U razmaku od tri minue i osam sekundi, postigao je 17 uzastopnih poena Pelicansa! Nakon toga ga je trener Alvin Gentry kod 111:108 rezultata izvadio iz igre te je posljednjih 5:23 minuta proveo na klupi.

zion2

.

zion3

Očigledno ga u New Orleansu žele pažljivo dozirati i polako uvoditi u surovi NBA ritam. S obzirom na to što je pokazao, potpuno razumljivo. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimak njegovog nastupa možete pogledati OVDJE.

(Sport.ba)

Ne propustite