VMA DIJETA IZ BOLNICE POSTALA PRAVI HIT: Evo šta trebate jesti da biste smršali za samo DVIJE SEDMICE! Najbolje od svega- KILOGRAMI SE NE VRAĆAJU!

Zdrav život
VMA DIJETA IZ BOLNICE POSTALA PRAVI HIT: Evo šta trebate jesti da biste smršali za samo DVIJE SEDMICE! Najbolje od svega- KILOGRAMI SE NE VRAĆAJU!
.

U posljednje vrijeme sve popularnija je takozvana VMA dijeta koja za vrlo kratko vrijeme daje izvanredne rezultate a sto je najvaznije jako je zdrava za organizam.

Traje 15 dana a po isteku ćete biti mršaviji, zdraviji i sretniji – jednom riječju potpuno preporođeni.

Kad pomislite na strogu bolničku dijetu, odmah naprosto ogladnite. Ali uz ovakvu zdravu ishranu uvijek ćete biti siti i sto je najvaznije gubiti kilograme.

U pitanju je bolnička dijete, ali ne ona na koju pomislite kad pročitate te riječi. Nije u pitanju ishrana redukovana do te mjere da godi samo teškim bolesnicima već ona koja dokazuje da možete izgubiti kilograme čistom zdravom ishranom.

Ovaj plan ishrane osmislili su stručnjaci vojno-medicinske akademije da bi omogućili mršanje pacijentima koji su se spremali za operaciju. Zdravlje im je, u skladu s tim, bilo najbitnije. Nije bilo prihvatljivo da se osoba na dijeti osjeća umorno ni u kojem stupnju a još manje da ima posljedice poput vrtoglavosti, pada imuniteta ili nervoze.

Za ukupno dva tjedna zdrave ishrane, predviđen je gubitak između 7 i 15 kilograma.

Odvija se u tri kruga po pet dana između kojih se pravi dvosedmična pauza. Bitno je držati se satnice: doručak čim ustanete a ručak i večera nakon pauza od 4-5 sati.

Doručak je za svaki od pet dana potpuno isti: jedna naranča, jedan komad tost hljeba ili 4 krekera, te šolja kafe ili čaja, bez šećera.

Drugi obroci se ovako organizuju:

Dan 1.

Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake (ili jogurta), tost kriška, naranča.

Večera: 1-2 komada tosta, dva kuhana jajeta, paradajz i krastavac.

Dan 2.

Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake, dva komada tosta, naranča.

Večera: komad tosta, 125 grama mljevenog junećeg mesa, paradajz, naranča.

 

Dan 3.

Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake (ili kiselog mlijeka), krastavac, naranča.

Večera: komad tosta, 125 grama mljevenog junećeg mesa, šolja kafe ili čaja bez šećera, naranča.

Dan 4.

Ručak: komad tosta, 125 grama mladog sira i paradajz.

Večera: sva komada tosta ili 8 krekera, 125 grama mljevenog junećeg mesa, dva paradajza.

Dan 5.

Ručak: 200 grama kuhanog junećeg mesa, komad tosta, paradajz.

Večera: tvrdo kuhano jaje, 500 grama obarenog povrća.

VMA dijeta je odlična za ljude koji mnogo rade i uče jer održava koncentraciju na maksimalnom mogućem nivou, onda i za žene nakon trudnoće koje žele spriječiti nakupljanje masti na mjestima gde se koža rastegla. Najbolji je izbor i za ljude koji boluju od dijabetesa te za one koji imaju problema sa srcem ili štitnom žlijezdom.

Ne propustite