Lillard prvo ime večeri, Harden katastrofalnim šutem počastio Oklahomu, Boston u klasiku deklasirao Lakerse

Košarka
Lillard prvo ime večeri, Harden katastrofalnim šutem počastio Oklahomu, Boston u klasiku deklasirao Lakerse
,

Širom SAD-a se jučer obilježavao dan Martina Luthera Kinga, što je zaljubljenicima u košarku omogućilo čak 14 susreta najjače košarkaške lige svijeta.

Utah Jazz je slavio u svom Vivinit Smart Home Areni protiv Indiana Pacersa rezultatom 118:88.

Jazzeri su od samog početka nametnuli svoju igru te su dominirali tokom cijelog susreta. Već do poluvremena su imali dvocifrenu prednost, koja je konstantno rasla do krajnjih +30. Utah su do trijumfa vodili Mitchell s 25 koševa, Gobert s 20 i 14 skokova te Mostarac Bojan Bogdanović sa 16 ubačaja.

Boston Celticsi su slavili u košarkaškom klasiku protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 139:107.

Lakersi su bolje otvorili susret, no već su se krajem prve dionice ispuhali, a Celticsi zavladali terenom i do poluvremena povećali prednost na +14. Do kraja susreta razlika je samo rasla, a Boston u niti jednom trenutku nije dopustio mrskom rivalu povratak u susret. Domaćine su do pobjede nosili Tatum sa 27 koševa te Walker i Brown sa po 20 ubačaja. James i Davies su ovoga puta zakazali te su ostali na 15, odnosno devet koševa.

San Antonio Spursi su pobijedili Phoenix Sunse u Talking Stick Resort Areni rezultatom 118:120.

Gosti su od samog početka susreta bili bolji, tjerali su Sunse na konstantno hvatanje zaostatka, a na odmor su otišli s čak +15. U drugo poluvrijeme se ušlo kao preslika prvog i Spursi su lagano podizali već veliku prednost, no pred sam kraj dionice domaćini se bude i nagovještavaju povratak u susret. Sredinom posljednje dionice kreće serija Sunsa, koji četiri minute prije kraja slobodnim bacanjima Aytona poravnavaju rezultat na 108:108. U zadnjih pola minute se ušlo sa +4 gostiju, ali sjajni Booker 12 sekundi do kraja polaže za -2, ali Rubio nakon toga promašuje slobodno bacanje za produžetke te Spursi odnose pobjedu. Goste su do pobjede vodili White s 25 koševa, Aldridge sa 19 i DeRozan sa 18 koševa, devet skokova i osam asistencija. Booker je kod poražene ekipe odigrao odličnu partiju sa 37 koševa, dok je naš Dario šarić za 20 minuta ubacio 10 koševa i pokupio pet lopti.

Houston Rocketsi su u svom Toyota centru poraženi od Oklahoma City Thundera rezultatom 107:112.

Do pred kraj prvog dijela smo gledali izjednačenu utakmicu, u kojoj su se izmjenjivala vodstva. No, Rocketsi do odmora prave razliku +7, da bi ona nastavili rasti i u trećoj četvrtini te su u završnu dionicu ušli sa +16. Međutim, Rocketsi u posljednjih 12 minuta kao da nestaju s parketa, što se posebno može reći za razdoblje od pete do osme minute kad nisu uspjeli zabiti niti jedan koš, do Oklahoma radi seriju 13:0 i vraća se potpuno u susret. Do kraja susreta Schroder i Gilgeous-Alexander zabijaju svoje prilike, dok Rocketsi promašuju i utakmica odlazi na stranu Thundera. Pobjedničku momčad do trijumfa su vodili Paul s 28 koševa i osam skokova te Danilo Gallinari s 25 ubačaja i 13 pokupljenih lopti. Kod poraženih najzapaženija je bio Westbrook s novim triple-doubleom od 32 koša, 11 skokova i 12 asistencija te Harden s 29 koševa, ali uz nevjerovatno loš šut za tri 1:17 ili 5,9 posto.

Ben Simmons je u pobjedi svoje Philadelphije kod Brooklyn Netsa rezultatom 111:117 ostvario novi triple-double od 34 koša, po 12 skokova i asistencija, pet ukradenih lopti i dvije blokade uz šut od 85,7 posto. Naš Džanan Musa proveo je na parketu nešto više od 12 minuta i u tom periodu ubacio skromna dva poena. Šut ga baš nije služio (1/5), a upisao je i asistenciju.

Portland Trail Blazersi su tek nakon produžetaka uspjeli svladati Golden State, uz rekord karijere Damiana Lillarda od 61 koša.

Ne propustite