Uoči dugo očekivanih sjednica: U Skupštini KS osnovan novi zastupnički klub

Bosna i Hercegovina
Uoči dugo očekivanih sjednica: U Skupštini KS osnovan novi zastupnički klub
,

Dogovor u Kantonu Sarajevo jučer je postignut. Novoj parlamentarnoj većini otvoren put za djelovanje. U četvrtak sjednica Skupštine, na kojoj će se razmatrati odluka o privremenom finansiranju Kantona, te će se za 29. januar zakazati sjednica o izglasavanju nepovjerenja aktuelnoj Vladi, javlja N1.

Sjednicu o finansiranju saziva Danijela Kristić, a predvodi Smiljana Viteškić. Sjednicu o nepovjerenju Vladi i izboru novog rukovodstva Skupštine, vodit će Danijela Kristić.

Budući predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik, stigao je i promijeniti klub. Zove se SDA 2 i čine ga tri zastupnika. 

Rukovodstvo Skupštine je obaviješteno o formiranju "Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) 2 – samostalni", kojeg će činiti zastupnici SDA Amra Hasagić i Mirza Čelik, te zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Pecikoza.

Predsjednik tog Kluba će, kako se navodi u odluci, biti Fahrudin Pecikoza.

"Radi Kolegija ćemo morati imati većinu, evo kako se to dešava da iz svakog kluba po jedan predstavnik ide u Kolegij, obzirom da imamo SDA koja ima deset zastupnika u SKS i jednog predstavnika u Kolegiju. S obzirom da imamo novu parlamentarnu većinu i kada se desi da ja budem u četvrtak u rukovodstvu Skupštine tada ćemo imati i većinu u Kolegiju", kaže Čelik.

Ne propustite