GADILE SU MI SE MOJE RUKE, BRADAVICE SU SE ŠIRILE SVE VIŠE: Onda sam pročitala OVO, RIJEŠILA SAM IH SE ZA SAMO 3 DANA!

Porodica i zdravlje
GADILE SU MI SE MOJE RUKE, BRADAVICE SU SE ŠIRILE SVE VIŠE: Onda sam pročitala OVO, RIJEŠILA SAM IH SE ZA SAMO 3 DANA!
.

Bradavice su zarazne kožne izrasline koje mogu nastati na bilo kojem dijelu tijela. 

Bradavice uzrokuje HPV virus i ako su do 1 godine stare tada su obično zarazne u slučaju direktnog dodira, posebno ako je koža oštećena. 

bradavice1

Gotovo svaki čovjek do dvadesete godine života ima najmanje jednu bradavicu na koži. Mogu se javiti na bilo kojem dijelu kože ili sluznice. 

Prijenos bradavica sa jednog na drugo mjesto na koži kod zaražene osobe česta je pojava. Inkubacija traje do nekoliko sedmica i zavisi od brojnih faktora. 

Evo kako ih se možete riješiti i bez liječničke pomoći.

Iako nisu opasne i obično ne bole, bradavice su izrasline kojih se većina ljudi želi riješiti. Obično izrastu na nekim neugodnim mjestima kao što su ruke, stopala ili vrat, te su izložene pogledima, zbog čega se osjećamo nesigurno.

sirce

Ali nema razloga za brigu, jer ih se možete riješiti kod kuće, bez posjeta liječniku. Kako biste to postigli, sve što vam treba je jabukovo sirće.

Ovaj sastojak pomoći će vam da bezbolno uklonite bradavicu, bez straha da će vam ostati ikakav ožiljak.

Samo nanesite nekoliko kapi jabukovog sirćeta na flaster, te ga zalijepite na prethodno očišćenu bradavicu. 

Flastere mijenjajte svakodnevno, te svaki put očistite bradavicu i stavite novi flaster s jabučnim octom. Ako budete redovno to činili, neželjena bradavica bi trebala u potpunosti iščeznuti u roku pet dana. 

Ne propustite