Federer rutinski započeo učešće u Melbourneu, Ćorić pometen s terena, veliko iznenađenje u muškoj konkurenciji

Tenis
Federer rutinski započeo učešće u Melbourneu, Ćorić pometen s terena, veliko iznenađenje u muškoj konkurenciji
,

Rano jutros započelo je 108. izdanje prvog Grand Slam turnira sezone – Australian Opena. Roger Federer je očekivano prošao dalje, a imali smo i jedno veliko iznenađenje u muškoj konkurenciji.

Sjenu na odličan početak takmičenja u Melbourneu bacila je kiša, koja je itekako poremetila planove organizatora i upitno je hoće li danas uopće nastupiti drugi reket svijeta, Novak Đoković.

Ipak, da krenemo redom. Federer je lagano u tri seta (6:3, 6:2 i 6:2) bio bolji od Amerikanca Steve Johnsona, dok je hrvastki teniser Borna Ćorić izgubio od iskusnog Amerkinaca Sama Querryja. Bilo je 6:3, 6:4; 6:4.

Mađar Marton Fucsovics eliminisao je Kanađanina Denisa Shapovalova s 3:1 u (setovima 6:3, 6:7 (7:9), 6:1, 7:6 (7:3)), te to predstavlja prvo veće iznenađenje. Tako je 13. nosilac zaustavljen već na startu, a 67. igrača svijeta u drugom kolu čeka duel s boljim iz meča Italijana Jannika Sinnera i domaćeg kvalifikanta Maxa Purcella. Italijan vodi s 2:0 u setovima, a meč je prekinut zbog padavina.

Od ostalih rezultata, izdvajajmo trijumfe Berrettinija, Berankisa, Evansa, Pelle i Dimitrova.

Hrvatska teniserka Petra Martić pobjedom je startala na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu. Ona je pobijedila Amerikanku Christinu McHale sa 6-3, 6-0.

Martić, koja je postavljena za 13. nositeljicu, odigrala je sjajan meč i bez ikakvih problema probila se do drugog kola Australian Opena. Za pobjedu protiv 27-godišnje Amerikanke, trenutno 84. teniserke svijeta, trebala je sat i 30 minuta igre.

Bio je to njihov treći međusobni susret, a hrvatska teniserka sada vodi 2-1 u pobjedama. Petra je slavila prije tri godine u kvalifikacijama Cincinnatija, a McHale je bila bolja 2014. u kvalifikacijama Montreala.

Martić, koja je prošle godine stigla do četvrtog kola što je njezina najbolji rezultat u Melbourneu, u drugom kolu će igrati protiv Njemice Julie Georges koja je na otvaranju turnira pobijedila Slovakinju Viktoriju Kuzmovu sa 6-1, 6-2.

Do sada su igrale dva puta, a oba puta je slavila 31-godišnja Georges. Posljednji put u polufinalu travnatog WTA turnira u engleskom Birminghamu u ljeto prošle godine.

Naomi Osaka nije dozvolila iznenađenje protiv Marie Bouzkove (6:2, 6:4), baš kao i Serena Williams koja se lako obračunala protiv mlade Ruskinje Anastasije Potapove (6:0, 6:3).

U ženskoj konkurenciji, između ostalih, dalje idu Kineskinje Zhu i Zheng, Rumnka Cirstea,  zatim Petra Kvitova i Caroline Wozniacki. Svoj nastup okončala je Venus Williams...

(Sport.ba)

Ne propustite