EVO ČIME SU SE SRPSKE PJEVAČICE BAVILE PRIJE ESTRADE, BRENA BILA DADILJA, A TEK OSTALE: Mnoge se stide prvog posla!

Show
EVO ČIME SU SE SRPSKE PJEVAČICE BAVILE PRIJE ESTRADE, BRENA BILA DADILJA, A TEK OSTALE: Mnoge se stide prvog posla!
.

Prije nego što su postale deo estrade, mnoge javne ličnosti radile su poslove koji nisu tako glamurozni.

Kako bi preživjeli ili skupili novac za album, naši estradnjaci nisu se stidili da rade bilo koji posao, a među njima je i dadiljanje.

Najpoznatija dadilja na našoj estradi je, vjerovali ili ne, Lepa Brena, koja je pak čuvala Anu Štajdohar! Naime, kada je došla na studije u Beograd, buduća jugoslovenska megazvezda bila je siromašna, pa je gledala da zaradi džeparac i olakša roditeljima, te se prihvatila i posla bebisiterke kod bračnog para Štajdohar, kod kojih je iznajmila stan. Mnogo godina kasnije, djevojčica koju je čuvala takođe je postala pjevačica. Ana je ponosna na svoju dadilju, pa je ovaj detalj iz detinjstva i objelodanila.

lepa-brena-foto-srbijadanas-1-2

Foto:Printscreen

Sličnu radnu biografiju kao Brena ima i Danijela Vranić, nekadašnja kraljica splavova, koja je čuvala djecu Merime Njegomir.

- To je bilo kada sam završila srednju školu i upisala studije. Možda zvuči smiješno, ali bila sam inspirisana američkim načinom života i željela sam da radim kao bebisiterka kako bih zarađivala za život tokom studija. Suprug Merime Njegomir je organizovao intervju i on me je i zaposlio, jer je shvatio u kakvoj sam situaciji tada bila i da mi je posao bio potreban. U njihovoj kući je bilo četvoro djece, s kojima, nažalost, nisam uspjela da izađem na kraj, jer sam bila mlada i neiskusna u tom poslu - rekla je Danijela.

dadilja

Foto:Printscreen

Momčilo Bajagić Bajaga prodavao ešarpe Pevač je otkrio da je s drugovima kupovao kinesku svilu koju je farbao i prodavao u Knez Mihailovoj.

- Prve pare sam zaradio prije nego što sam počeo da sviram, iako sam vrlo rano počeo da se profesionalno bavim muzikom. Sjećam se da smo kupili onu vještačku kinesku svilu, da smo je farbali u crno i prodavali u Knez Mihailovoj kao ešarpe. Te ešarpe su izgledale fenomenalno kada se ofarbaju i ispeglaju, ali čim ih staviš, to se izgužva i ne liči ni na šta - rekao je on.

Mina Lazarević držala časove klavira

- Kao mala, počela sam da zarađujem tako što sam držala časove klavira i solfeđa. Prve ozbiljnije časove davala sam kada sam imala 14 godina, a učenice su mi bile s akademije. Tek posle rada sa mnom položile su solfeđo, do tada su padale. Imala sam svoje metode kako da ih naučim, ja sam ruska klavirska škola, a njihov moto je besomučno ponavljanje - rekla je Mina.

dadi

Foto:Printscreen

Dejan Pantelić bio vozač u rentakar agenciji.

Prije nego što je postao TV lice, radio je kao vozač u rentakar agenciji i u pekari.

- Kada želite što pre da dođete do novca i obezbijedite sebi subotom i nedeljom izlazak u grad, normalno je da radite poslove koji vam sada možda ne bi prijali. Nije mi problem da bilo šta radim, ne stidim se nijednog posla, a moja supruga zna da mi kaže da naša porodica nikada neće biti gladna. Trudim se da deci omogućim normalno odrastanje, pokušavam da oni sami shvate šta bi voljeli da rade u životu - rekao je Dejan.

Novi.ba/Srbijadanas.com

Ne propustite