OVO DOMAĆE SREDSTVO ČISTI SVE MRLJE OD MASNOĆA I PRLJAVŠTINE: Samo jedna kap i bit će kao novo! (RECEPT)

Sve za dom
OVO DOMAĆE SREDSTVO ČISTI SVE MRLJE OD MASNOĆA I PRLJAVŠTINE: Samo jedna kap i bit će kao novo! (RECEPT)
.

Nemojte trošite novac na razna hemijska sredstva koja često ne daju rezultate. Umjesto toga savjetujemo vam da napravite ovo domaće sredstvo koje provjereno uklanja nečistoće i masnoće sa površina. 

Sve što je potrebno da napravite ovaj sastojak su sljedeće tri stvari koje sigurno svako od vas u svojoj kući već posjeduje.

NE TREBA VAM MAJSTOR, A NI NOVAC: Evo kako da brzo oslikate vaš zid, KOMŠIJE ĆE BITI LJUBOMORNE (VIDEO)

5b44b7b1-e1b0-4941-9a8b-4af80a0a0a67-sporet

To su:

- pamučna krpa

- alkohol

- jedna stara četkica za zube

250417-pecnica-8-2

Potrebno je da nanesete alkohol na krpu, a onda njome očistite šport ili rernu koja je zagorjela. Ukoliko je površina zaista puno zaprljana onda alkohol pospite po nečistoćama i stavite da malo stoji pa obrišite krpom

Ako se desi da mrlje nisu nestale, postupak ponovite pa onda tu nečistoću istrljajte četkicom za zube ili žicom.

MODERNI VODOKOTLIĆI IMAJU DVA DUGMETA: Evo čemu koji služi, NIKADA IH NE STISKAJTE U ISTO VRIJEME!

Donosimo vam 14 najboljih savjeta kako da vam kuhinja ostane čista bez trošenja mnogo novca ili vremena.

1. Čišćenje radnih dijelova

k

Pomješajte čašu vode sa pola čaše sirćeta i pola čaše votke. Izmješajte dobro i sipajte u bocu sa raspršivačem. Kako biste dodatno osvježili prostor, dodajte par kapi ulja eukaliptusa. Obavezno uvijek nosite gumene rukavice.
2. Pranje sudopere

 

k1Amonijak je dobar za uklanjanje kamenca. Dodajte vode i rastvor i isperite toplom vodom nakon 10 minuta.
3. Čišćenje mikrovalne

k2

Sipajte oko 500ml vode u činiju, dodajte 2 kašike sirćeta i stavite rastvor u mikrvalnu. Uključite je na 5 minuta (10 ako je masnija) i ostavite da sirće ispari. Na kraju očistite. Ne zaboravite da nosite gumene rukavice.
4. Čišćenje rerne

k3

Prvo pomješajte 1 šolju sode bikarbone, kašiku deterdženta i vode. Nanesite na masnu površinu i ostavite 15 minuta. Zatim očistite cijelu rernu.

Nabijaju eksere u drvenu tablu po cijeli dan: TEK KAD VIDITE ZAŠTO TO RADE ODMAH ĆETE POŽELJETI ISTO ZA SEBE
5. Čišćenje frižidera

k4

Pomješajte 2 kašike sode bikarbone i 1 litar vode. Ovim mekanim rastvorom obrišite površinu i nakon toga prebrišite suvom krpom. Spoljašnjost frižidera brišite sunđerom natopljenim u vodu i sapunicu. Temeljno obrišite i prednji i zadnji dio. Koristite četkicu ako je neka prljavština veoma masna.
6. Učinite da vam tanjiri blistaju

k5

Senf je odličan za čišćenje masnoće i kamenca. Sipajte malo na sunđer i izribajte posuđe. Nakon toga isperite vodom - vaši tanjiri će blistati!
7. Čišćenje ringle

k6

Za ovo su vam potrebni četkica i pasta za zube. Stavite pastu na četkicu i isribajte površinu ringle. Ostavite 10-15 minuta i prebrišite mokrom krpom.

8. Uklanjanje kamenca iz kuhala

Za ovo vam je potrebno malo limunske kiseline (količina zavisi od veličine kuhala). Sipajte u kuhalo 2/3 vode i dodajte limunsku kiselinu. Zagrijte vodu da ključa 3-5 minuta, zatim provjerite da li je kamenac otpao i na kraju samo pomješajte kako biste vidjeli rezultate. Isperite i ponovo prokuhajte vodu prije korišćenja.
9. Pranje šporeta na plin

k8

Za ovo vam je potrebno parče običnog sapuna. Sipajte na rešetke i razblažite toplom vodom kako bi se dobila kremasta masa. Ostavite da odstoji 15 minuta i nakon toga prebrišite mokrom krpom.
10. Brisanje prozorskih okvira

k9

Pomješajte sodu i prašak za pranje (po jedna kašika za oba) i prebrišite bilo kakve mrlje, masnoću ili žute naslage.
11. Čišćenje izgorjelih rešetki

k10

Rešetke će blistati nakon što ih potopite u mješavinu vode i malo amonijaka na oko 7-8 sati. Ne zaboravite da nosite gumene rukavice!
12. Pranje tiganja

k11

Kako biste oprali keramički obložene tiganje, sipajte vodu u tiganj do vrha, dodajte par kašika deterdženta i šaku sode. Stavite preko poklopac i kuhajte oko pola sata. Kada se ohladi, isperite ga i prebrišite.
13. Pranje isprskanih površina

k12

Za ovo koristite visoko koncentrovan običan sapun tako što ćete komadiće pomješati sa vodom dok ne postane kao pasta i nakon toga istrljati površinu.
14. Pranje prljavštine sa filtera

k13

Naprskajte vodu iz i zatim istrljajte četkicom koja je prethodno bila umočena u izbjeljivač. Ostavite da odstoji 10 minuta i isperite pod mlazom vode. Gotovo!

Ne propustite