NOGE SU MI DANIMA BILE OTEČENE, NISAM MOGLA NI DA HODAM, A ONDA SAM POČELA PITI OVO: Napitak koji me spasio, PREPORODILA SAM SE!

Porodica i zdravlje
NOGE SU MI DANIMA BILE OTEČENE, NISAM MOGLA NI DA HODAM, A ONDA SAM POČELA PITI OVO: Napitak koji me spasio, PREPORODILA SAM SE!
.

Peršun je prelijepa biljka koja može da se koristi na razne načine. Zna se da štiti od raznih bolesti. Peršun može da pomogne između ostalog i kada je u pitanju edem ili otok nogu i zglobova.

Šta je Edem?
Termin “edem” odnosi se na zadržavanje tečnosti u tijelu. Ponekad, može biti normalno da ima malo otoka u nogama, na primjer, ako na poslu cijeli dan stojite ili sjedite ili tokom trudnoće.

Međutim, oticanje nogu i zglobova, poznato kao periferni edem, može da signalizije na bubrege , srčane insuficijencije, bolest jetre ili određene ljekove koji mogu rezultovati zadržavanjem tečnosti.

nogeeee

Peršun je poznat prirodni diuretik i pomaže tijelu da se otarasi viška vode i soli.

Studija objavljena 2002. godine u časopisu Journal of Ethnopharmacologi , pružila je značajne dokaze za korišćenje peršuna kao moćnog diuretika. Bogat je kalijumom. Mnogi hemijski ljekovi diuretički smanjuju nivo kalijuma u ​​organizmu, što je njihova negativna nuspojava.

Peršun je takođe snažan antioksidans i bogat je vitaminima A i C i dobar je izvor folne kisjeline, koja je jedna od najboljih namirnica i nutrijenata koji štite od raka.

Recept za edem (otok)
Dr Džon R. Kristofer predlaže da se dnevno popije najmanje dva litra jakog čaja od peršuna. Doza se može povećati na šolju čaja svakog sata.

Kada pravite čaj, koristite svježe svijetlo-zeleno lišće, zajedno sa korijenima i sjemenom.

persun-caj

Otkinite lišće i korijenje. Napunite ¼ šolje peršuna. Prelijte šolju ključalom vodom i neka odstoji 5 do 7 minuta.

Procijedite čaj.

Možete koristiti med i limun za poboljšanje ukusa.

biljnaapoteka.info

Ne propustite