'JAJE NA OKO' CIJELI ŽIVOT POGREŠNO PRIPREMATE: Pogledajte kako je pravilno, TRIK KOJI ĆE VAM ŽIVOT UČINITI DUPLO LAKŠIM!
Jaje na oko cijeli život pripremate na krivi način...
Iako su su dugo bila na lošem glasu, sada je otkriveno i dokazano. Jaja su se pokazala kao izuzetno zdrava za naše srce i krvne žile.
"Jedno pa čak i dva jaja dnevno dobra su za organizam. Jaja jesu veliki izvor proteina, a mi proteine unosimo i na druge načine. Treba paziti jer previše proteina od preporučenog može preopteretiti bubrege", kaže liječnik Frankie Philips iz Udruge britanskih dijetetičara.
Volite li ''jaja na oko'', a ne znate ih pravilno pripremiti, mi ćemo vam u tome pomoći.
Jednostavno je pripremiti jaje na oko, najitnije je da žumanjak tekuć kao umak, a bjelanjak nije sirov.
Ali kako to uspjeti?
Samo slijedite ove upute: Jajetu svaki put dodajte namirnicu koju imate kod kuće i ono se neće lijepiti. Sačekajte dvije minute da donja strana bude gotova i ulijte jednu kašiku vode i poklopite.
Stvar je u tome da će para skuhati jaje koje će biti ukusno i savršeno.
Kompletan postupak pogledajte u videu ispod:
BONUS:
Ljudi koji su alergični na jaja bilo bi dobro da znaju simptome alergije.Ove alergije su prilično česte kod djece mlađe od pet godina, ali se pojavljuju u zreloj dobi.
Ipak, većina reakcija su blage:
- Crvenilo i oticanje u području usta
- Bol u trbuhu
- Povraćanje
- Proljev
Jaja su dobra i korisna za jelo u svim svojim oblicima. Samo valja obratiti pozornost na način pripreme. I ne pretjerujte sa solju, kaže doktor Philips.