'JAJE NA OKO' CIJELI ŽIVOT POGREŠNO PRIPREMATE: Pogledajte kako je pravilno, TRIK KOJI ĆE VAM ŽIVOT UČINITI DUPLO LAKŠIM!

Praktična žena
'JAJE NA OKO' CIJELI ŽIVOT POGREŠNO PRIPREMATE: Pogledajte kako je pravilno, TRIK KOJI ĆE VAM ŽIVOT UČINITI DUPLO LAKŠIM!
.

Jaje na oko cijeli život pripremate na krivi način...

Iako su su dugo bila na lošem glasu, sada je otkriveno i dokazano. Jaja su se pokazala kao izuzetno zdrava za naše srce i krvne žile.

"Jedno pa čak i dva jaja dnevno dobra su za organizam. Jaja jesu veliki izvor proteina, a mi proteine unosimo i na druge načine. Treba paziti jer previše proteina od preporučenog može preopteretiti bubrege", kaže liječnik Frankie Philips iz Udruge britanskih dijetetičara.

thumbnail-ashxjajaw

Volite li ''jaja na oko'', a ne znate ih pravilno pripremiti, mi ćemo vam u tome pomoći.

Jednostavno je pripremiti jaje na oko, najitnije je da žumanjak tekuć kao umak, a bjelanjak nije sirov.

zvezde-su-se-poklopile-kada-je-ovo-jaje-razbijeno-8

Ali kako to uspjeti?

Samo slijedite ove upute: Jajetu svaki put dodajte namirnicu koju imate kod kuće i ono se neće lijepiti. Sačekajte dvije minute da donja strana bude gotova i ulijte jednu kašiku vode i poklopite.

jaje

Stvar je u tome da će para skuhati jaje koje će biti ukusno i savršeno.

Kompletan postupak pogledajte u videu ispod:

BONUS:

Ljudi koji su alergični na jaja bilo bi dobro da znaju simptome alergije.Ove alergije su prilično česte kod djece mlađe od pet godina, ali se pojavljuju u zreloj dobi.

Ipak, većina reakcija su blage:

  •     Crvenilo i oticanje u području usta
  •     Bol u trbuhu
  •     Povraćanje
  •     Proljev

Jaja su dobra i korisna za jelo u svim svojim oblicima. Samo valja obratiti pozornost na način pripreme. I ne pretjerujte sa solju, kaže doktor Philips.

jaje

Ne propustite