Džaferović: Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu

Aktuelno
Džaferović: Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu
,

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, reagirao je danas na pisanja medija u Srbiji da se 1992. godine sastajao s ubijenim iranskim generalom Kasemom Sulejmanijem.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Srbijanska obavještajna služba je, po mnogo puta viđenom receptu, putem režimskih beogradskih medija Novosti i Tanjuga, ponovo plasirala gomilu neistina o meni.

Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me dovedu u vezu s nedavno ubijenim iranskim generalom Kasemom Sulejmanijem.

Pri tome se reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosrpskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima.

Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio nijedno slovo reakcije da nije riječ o poruci koja mi se putem režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Očigledno je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti.

Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare te oslabiti pozicije države BiH i posebno bošnjačkog naroda.

Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se boriti za interese Bosne i Hercegovine - stoji u reakciji Džaferovića.

Nedavno ubijeni iranski general Sulejmani sudjelovao je u ratu u BiH 1993. i 1994. godine, kada se susreo i sa Šefikom Džaferovićem, a u maju 1992. godine u Armiji RBiH imao je 20 specijalaca iranske vojske koji su napadali srpske položaje, tvrdi izvor Večernjih novosti.

Ne propustite