ANKETA: Smatrate li da je Jasna Duraković napravila pravu odlučivši da ne podrži smjenu Vlade Kantona Sarajevo?

Aktuelno
ANKETA: Smatrate li da je Jasna Duraković napravila pravu odlučivši da ne podrži smjenu Vlade Kantona Sarajevo?
,

Zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković konačno se oglasila nakon turbulentnih događaja u skupštinskim klupama te poručila da ona neće glasati za smjenu aktuelne Vlade te dodala da izlazi iz SBB-a.

"Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje", poručila je, između ostalog, u obraćanju.

Od trenutka kada je SDA najavila da će srušiti aktuelnu Vladu špekulisalo se da Jasna Duraković, iako članica nove većine, neće podržati smjenu ove vlade. Te špekulacije sinoć su dobile potvrdu.

Iako je SDA sa SBB-om, DF-om i BOSS-om skupila potrebnih 18 ruku za smjenu Vlade, oni su računali i na 19. odnosno Jasnu Duraković. Do toga, sada je jasno, neće doći. Ona nije bila potpisnica zahtjeva za sazivanje sjednice na kojoj će se glasati o smjeni vlade.

PITAMO VAS: Smatrate li da je Jasna Duraković napravila pravu odlučivši da ne podrži smjenu Vlade Kantona Sarajevo?

Ne propustite