Venecija - grad ljubavi, uzdaha i bogate historije jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija na svijetu!

Aktuelno
Venecija - grad ljubavi, uzdaha i bogate historije jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija na svijetu!
-

Venecija (“Kraljica Jadrana”, “Nevjesta mora”, “Grad mostova”, “Grad vode”) ili već kako god je zvali, izgrađena na 118 malih ostrva u laguni, sa kanalima umjesto ulica, sa nizom crkava i palata prvorazredne vrijednosti, koji predstavljaju jedinstven urbani sklop – jednostavno je grad koji morate vidjeti i doživjeti u svoj njegovoj intrigantnosti.

3

Zbog svega toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svjetske baštine UNESCO-a.

4

1.DAN putovanje (Petak) SARAJEVO – BANJA LUKA – LIDO DI JESOLO (okolina)
Sastanak grupe u 16.30 h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak u 17.00 h (Zenica – 18.15h, Doboj 19.45h, Banja Luka 22.00h). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

6

2.DAN putovanje (Subota) LIDO DI JESOLO (okolina)
Dolazak u luku Punta Sabioni u prijepodnevnim satima. Kraća vožnja brodićem do venecijanske rive (uz doplatu) i po iskrcavanju šetnja gradom: Trg Svetog Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdisaja… Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi. Odlazak do hotela i smještaj u hotel. NOĆENJE.

7

3.DAN (Nedjelja) LIDO DI JESOLO (okolina) – VERONA – PADOVA – BANJA LUKA – SARAJEVO
DORUČAK. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti ili fakultativni izlet za Veronu i Padovu : grad Romea i Julije: Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalideri, Romeova kuća, Julijin balkon… U povratku obilazak Padove u pratnji turističkog vodiča: Trg Prato del Vale, bazilika Sv. Antonia, kapela Skrovenji, Palata pravde, trg Erbe. Polazak za BiH u ranim večernjim satima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

9

4. DAN putovanja (Ponedjeljak) – SARAJEVO
Dolazak na odredište u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prijelazima ).

88

 

Noćenje sa doručkom uz uključen prevoz i smještaj u hotelu s 3* u regiji Veneto platite po odličnoj cijeni od SAMO 104 KM!

Ponudu pogledajte na   LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite